Vágólapra másolva!
A Villarreal elvesztette ugyan veretlenségét a labdarúgó Bajnokok Ligájában, ám így is bizakodva várja a jövő keddi visszavágót az Internazionale ellen, miután Milánóban csak 2-1-re kapott ki a spanyol gárda.

"Még minden nyílt ebben a párharcban. Azt mindenki tudja, hogy Forlán gólja még sokat érhet, hiszen az idegenben szerzett találat tulajdonképpen kettőt ér" - mondta Manuel Pellegrini, a Villarreal mestere.

A Sárga tengeralattjárónak becézett csapat trénere úgy vélte, játékosai teljes mértékben végrehajtották utasításait, így hazai pályán kivívhatják a továbbjutást.

Olasz kollégája, Roberto Mancini úgy értékelt, hogy az ő együttese van kedvezőbb helyzetben: "Persze hogy jobb lett volna 3-1-re nyerni, de riválisunknak így is győznie kellene a továbbjutáshoz, míg rajtunk nem lesz ilyen kényszer, úgyhogy elégedett lehetek az eredménnyel."

Mancini azért bánkódott, hogy csak egygólos sikert könyvelhetett el gárdája, mert a második félidőben több lehetőséget is elpuskáztak az olasz csatárok. Ugyanakkor szerencséje is volt az Internek, amikor Juan Roman Riquelme szabadrúgása a kapufán csattant. A visszavágó mindenképpen izgalmas lesz, már csak azért is, mert Mancini megígérte, az Internazionale nem döntetlenre fog játszani.

Gerard Houllier, az Olympique Lyon és Carlo Ancelotti, az AC Milan trénere is bizakodóan várja a visszavágót a gól nélküli döntetlennel végződött első mérkőzés után. "A 0-0-val egyik fél sem lehet elégedett, a Milannak a visszavágón mindenképpen támadnia kell. Képesek vagyunk a San Siróban is gólt szerezni, már többször bizonyítottuk, hogy idegenben is tudunk eredményesen futballozni" - értékelt a lefújás után a francia szakember.

A lyoni mesternek ezúttal nélkülöznie kellett Juninho Pernambucanót, a visszavágón pedig Tiagót nem vetheti be, mivel az amúgy rendkívül agilisan futballozó középpályás a hajrában sárga lapot kapott, így a következő játéknapon eltiltását tölti.

"Nem a 0-0-s döntetlen volt a célunk, hanem az, hogy a saját játékunkat játsszuk. A továbbjutás kérdése nyitott, semmi sem dőlt el, kedden Milánóban derül ki, hogy melyik együttes léphet az elődöntőbe" - nyilatkozta Ancelotti. A visszavágót április 4-én, kedden rendezik a San Siróban.