Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában a listavezető Chelsea 3-0-ra legyőzte az Evertont, a Manchester United 2-1-re nyert a Tottenham ellen, azaz maradt a kilencpontos különbség a két gárda között. A következő fordulóban a Stamford Bridge-en találkozik a két együttes, és Jose Mourinho csapatának egy pont is elég a címvédéshez. Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion 0-0-ra végzett a Boltonnal, így továbbra is nehéz helyzetben van.

A White Hart Lane-en Tottenham-helyzetekkel indult a mérkőzés, előbb Defoe labdája csorgott el pár centivel a jobb kapufa mellett, majd Dawson taláta el Van der Sart egy szabadrúgás után.

A MU az első lehetőségét gólra váltotta, Van Nistelrooy indította Cristiano Ronaldót, aki jobb külsővel tette középre a labdát, az érkező Rooney pedig már az üres kapuval állt szemben, és nem is hibázott. Nem lankadt a Spurs, Defoe továbbra is aktív volt, de előbb eltörte a labdát Robbie Keane passza után, aztán már eltalálta a kaput, de Van der Sar vetődve mentett.

A hátvéd Dawson a vendégvédelem burleszkfilmbe illő ügyetlenkedése után került ziccerbe, de becsúszva fölé lőtt, egy másik Tottenham-védő hibájaért pedig nagy árat fizetett a hazai csapat, Lee addig totyogott a saját tizenhatosán belül, amíg Park elvette tőle a labdát, ami Rooneyhoz került, és a MU nyolcasa értékesítette a helyzetet.

A második félidő Spurs-rohamokkal kezdődött, egy szögletet követően a szépítés össze is jött, egy MU-védőről pattant a labda Van der Sar kapuja felé, amit Jenas segített beljebb. A hátralévő időben ugyan nyomás alatt tartotta a Tottenham a United kapuját, de az egyenlítés nem sikerült, így biztossá vált, hogy nem lesz bajnokavatás hétfőn.

A Chelsea azért tett róla, hogy megmaradjon a kilencpontos különbség, Jose Mourinho csapata 3-0-ra verte az Evertont. Az első félidő 28. percében Drogba szerzett labdát a félpályánál, eleinte tanácstalanul nézelődött, majd Lampardhoz passzolt, aki 20 méterről a jobb sarokba lőtt.

A második játékrész elején Carsley terítette le Drogbát, amiért piros lapot kapott, a Kékek pedig újabb két gólt szereztek, előbb Drogba bólintott a léc alá Lampard szögletéből, aztán Essien ágyúzott a bal felsőbe, a hátralévő három mérkőzésen elég egy pont a címvédéshez a londoniaknak.

A Chelsea-hez hasonlóan hazai pályán gyűjtötte be a három pontot a Middlesbrough és a Charlton, utóbbi vitt véghez nagyobb bravúrt, mert az utolsó negyedórában fordított a Portsmouth ellen, amelynek nagyon kellett volna a győzelem, hogy meneküljön a veszélyes zónából.

A Sunderland már kiesett, de meglepte a Newcastle-t, és az 59. percig vezetett, aztán a Szarkák beindultak, és hat perc alatt eldöntötték a találkozó sorsát. Ennek ellenére nem veti szét az öröm a Newcastle öltözőjét, ugyanis Alan Shearer térdsérülést szenvedett, így könnyen lehet, hogy nem tud pályára lépni a hátralévő meccseken, és nem úgy ér véget a karrierje, ahogy tervezte.

A West Bromwich Albion nem tudta kihasználni a Portsmouth vereségét, Gera Zoltánék ugyan egy pontot szereztek a Bolton ellen, de ezzel nem lettek kisegítve. A magyar középpályás fejjel veszélyeztette a vendégek kapuját, de Jaaskelainen nagyot védett.

Premier League, 35. forduló:
Tottenham Hotspur - Manchester United 1-2 (0-2)
gól: Jenas (52.), illetve Rooney (8., 36.)

Charlton Athletic - Portsmouth 2-1 (0-1)
gól: B. Hughes (75.), D. Bent (82.), illetve D'Alessandro (39.)

Chelsea - Everton 3-0 (1-0)
gól: Lampard (28.), Drogba (62.), Essien (74.)
piros lap: Carsley (47., Everton)

Middlesbrough - West Ham United 2-0 (1-0)
gól:
Hasselbaink (40.), Maccarone (56., 11-esből)

Sunderland - Newcastle United 1-4 (1-0)
gól: Hoyte (31.), illetve Chopra (59), Shearer (60., 11-esből), N'Zogbia (65.), Luque (86.)

West Bromwich Albion - Bolton Wanderers 0-0