Vágólapra másolva!
A gyengébb bajnoki szereplés után elvérzett a Bajnokok Ligájában is a Real Madrid, amely 2-1-re kikapott a Bayern München otthonában. Nem jutott a negyeddöntőbe az Arsenal sem, amely hazai pályán képtelen volt legyőzni a Fehér Csabával felálló PSV-t, a Manchester United otthon is megverte a Lille-t. A Milan a skóciai 0-0 után otthon sem bírt a Celtickel, a párharcot végül a hazaiak brazil csillaga, Kaká döntötte el a hosszabbításban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Bayern München - Real Madrid 2-1 (1-0)
München
v.: Lubos Michel (szlovák)
Bayern: Kahn - Sagnol (Görlitz, 85.), Lucio, Van Buyten, Lahm - Salihamidzic, Hargreaves, Van Bommel, Schweinsteiger - Makaay (Pizarro, 69.), Podolski (Demichelis, 88.)
Real Madrid: Casillas - Torres, Sergio Ramos, Helguera, Roberto Carlos - Emerson (Guti, 31.), Gago (Robinho, 75.), Diarra, Raúl - Higuain (Cassano, a szünetben), Van Nistelrooy
gól: Makaay (1.), Lucio (66.), illetve Van Nistelrooy (83., büntetőből)
piros lap: Van Bommel (82.), illetve Diarra (82.)
továbbjutott: a Bayern 4-4-gyel, idegenben rúgott több góllal.

Hiába utazott el Münchenbe, végül nem léphetett pályára Fabio Cannavaro, a Real Madrid olasz futballistája izomsérülése ugyanis nem jött rendbe.

A spanyol alakulat orvosai a délelőtti vizsgálat után - még a müncheni ebéd előtt - közölték Fabio Capello vezetőedzővel, hogy az aranylabdás hátvéddel nem számolhat a csapat összeállításakor. Ugyancsak kénytelen volt kihagyni a meccset a hétvégén térsérülést szenvedő David Beckham és Jose Antonio Reyes.

A hazaiaknál Ottmar Hitzfeld gondjait a brazil védő, Lucio, illetve a bosnyák középpályás, Hasan Salihamidzic sérülése borzolta, a két játékos a hétfői tréningen húzódott meg, végül mindketten vállalták a játékot.

Bombakezdés: az 1. percben (pontosabban a 11. másodpercben) Roberto Carlos elvesztett egy labdát, Salihamidzic rácsapott a labdára, beadását Makaay 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtte (1-0). A gól megzavarta a madridiakat, nem véletlen, hogy a játékot inkább a Bayern irányította. Fabio Capello a 13. percben melegíteni küldte Gutit...

A 21. percben podolski padlóra küldhette volna a Realt, ám hiába kapott fantasztikus indítást, megijedt a mögötte loholó madiridtól, így ahelyett, hogy ziccerig rohant volna, 17 méterről gyatrán lőtt, Casillas könnyedén védett. Hat perc sem telt el, Makaay került hasonló helyzetbe, Van Bommel indításával a holland támadó már közelebb lopózott, de lövését Casillas bravúrral, lábbal hárította, Ramos pedig eltakarított a kapu elől.

A 38. percben Van Buyten fejesét Casillas fogta, a másik oldalon Van Nistelrooy lövése csak a kapu mögött ülő szurkolókat veszélyeztette. A 42. percben végre futballra emlékleztető támadást produkált a Real: egy remek háromszögelést követően Guti spiccel lőtt a jobb kapufa mellé. A 43. percben Guti beadását Van Nistelrooy öt méterről nem találta el fejjel...

Félidőben maradt az 1-0-s hazai előny.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első, ezúttal már fél perc is kellett a Bayernnek egy ziccerhez, Van Bommel közeli pöccintését Iker Casillas védte bravúrral.

Az 50. percben a csereként pályára lépő Cassano lőtt a kapu fölé. Az 55. percben Van Nistelrooy fejesét tolta ki a léc alól Kahn.

A 66. percben szinte eldőlt a továbbjutás kérdése: egy jobb oldali szögetrúgást követően az előre húzódó Lució fejese utat talált a spanyol hálóba (2-0).

A 81. percben Robinho összesett a büntetőterületen belül, a szlovák bíró 11-est ítélt. A büntető elrúgása előtt Diarra és Van Bommel még addig ügyködött, amíg kierőszakolták második sárgájukat, mehettek zuhanyozni - Van Nistelrooyt azonban ez sem zavarta, s szépített (2-1).

A hajrában még Sergio Ramos szerzett egy gólt, de Lubos Michel kezezés miatt érvénytelenítette, a Bayern végül 2-1-re nyert, s 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal jutott a legjobb nyolc közé.