Vágólapra másolva!
Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának kapusa a Sport Bild című lap szerint leöntötte vizeletével az európai szövetség (UEFA) doppingellenőrét, ezért kapott egy mérkőzésre szóló eltiltást.

"Oliver Kahn a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-visszavágó után akkor adott vizeletmintát, amikor nem tartózkodtam a helyiségben, ez pedig szabálytalan" - mondta a lapnak Fanz Krösslhuber, az UEFA osztrák doppingellenőre. "Amikor tájékoztattam arról, hogy a távollétemben levett mintát nem fogadhatom el, a kapus a vizelettel teli kémcsövet a WC-be hajította, melynek tartalmából a ruhámra és a papírjaimra is jutott." A kapus a történtek után elnézést kért a doppingellenőrtől és az UEFA-tól is.

"Egymásután negyedszer kellett nekem BL-mérkőzés után doppingvizsgálatra mennem, bevallom elég ingerült voltam, amiért megint én töltöm a fél éjszakát a stadionban" - nyilatkozta Kahn. "Nagyot hibáztam, amiért elnézést kértem. Több mint 100 Bajnokok Ligája-meccset játszottam, soha nem követtem el semmilyen sportszerűtlenséget, álmomban sem hittem volna, hogy ezért eltiltanak."

A Bayern München vezetői hétfőn hozzák meg végleges döntésüket arról, hogy fellebbeznek-e az ítélet ellen. Az UEFA jelenleg érvényben lévő döntése azt jelenti, hogy a müncheniek elsőszámú kapusuk nélkül lépnek pályára április 3-án az AC Milan elleni idegenbeli BL-negyeddöntőn.