Vágólapra másolva!
Az első fordulóra került sor az olasz kupában, amelyben három magyar érdekeltségű csapat is pályára lépett, bár ténylegesen csak egyetlen honfitársunk jutott szerephez, mivel az Avellino Kenesei Krisztián nélkül szenvedett 2-0-s vereséget az Ascolitól, és a bresciai Vass Ádám, Feczesin Róbert duó sem kapott lehetőséget a Pisa ellen. A Frosinone jobbhátvédjének, Bognár Zsoltnak sem jutott sok sikerélmény, mivel a Rimini 6-0-ra kiütötte csapatát.

A Rimini-Frosinone meccs a 35. percben dőlt el, amikor 1-0-s állásnál a bíró kiállította Argillit a vendégcsapatból, és onanntól beindult a hazai gólgyártás. Bognár egy sárga lappal került be a jegyzőkönyvbe.

Az Avellino hazai pályán szenvedett vereséget az Ascolitól, amelynek mindkét gólját Guberti szerezte. A Brescia vezetett ugyan Pisában, de a hajrában fordítani tudott a házigazda, így Vass és Feczesin idén már nem bizonyíthat a kupában.

Ami az élvonalbeli csapatokat illeti, a Genoa és a Napoli is továbbment, előbbi a Grossetót győzte le 2-1-re, míg a déliek egy négyessel küldték haza a Cesenát.

olasz kupa, 1. forduló, a magyar érdekeltségű és élvonalbeli csapatok eredményei:
Avellino - Ascoli 0-2
Genoa - Grosseto 2-1
Napoli - Cesena 4-0
Pisa - Brescia 2-1
Rimini - Frosinone 6-0