Vágólapra másolva!
Berti Vogts a nigériai labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya - jelentette be hétfőn Sani Lulu, az afrikai ország futballszövetségének elnöke.

"Vogtsszal megkötöttük a szerződést, a kapitány ünnepélyes bemutatására még ebben a hónapban sor kerül Nigériában" - mondta Lulu. "Azért esett rá a választásunk, mert a tárgyalások során úgy éreztük, hogy szívén viseli futballunk sorsát, rengeteget tanulhatnak tőle a nigériai edzők is. Eredményei közismertek, az egyeztetések során egy igazi úriembert ismertünk meg személyében."

A nigériai szövetség a szerződés részleteiről egyelőre nem nyilatkozott, a német Bild Zeitung című lap úgy tudja, hogy a szakvezető szerződése 2010-ig, a dél-afrikai világbajnokság végéig érvényes.

"Nagy kihívás ez a feladat, boldogan vállaltam el" - mondta a német válogatott élén 1990 és 1998 között dolgozó 60 éves tréner, aki 1996-ban Európa-bajnokságot nyert a csapattal.

A játékosként világbajnok (1974) Vogts, aki 2000 és 2001 között Kuvait, legutóbb pedig 2001-től 2004-ig Skócia szövetségi kapitánya is volt, Augustine Eguavoen utódja lesz a nigériai kispadon. Az afrikai ország szövetsége szerint tapasztaltabb és komoly nemzetközi eredményekkel rendelkező trénerre van szüksége a nemzeti csapatnak.