Vágólapra másolva!
A hazai döntetlen után idegenben harcolta ki a továbbjutást Juhász Roland csapata. Az Anderlecht 1-0-ra győzött a bécsi Rapid otthonában, és ezzel egyetlen belga csapatként állva maradt az UEFA-kupában. A magyar válogatott védőnek azonban nem csak emiatt maradt emlékezetes a mérkőzés.

"Örülök, hogy a lábsérülésem már a múlté, így három meccses kényszerpihenő után a kezdőcsapatban kaptam helyet" - mondta Juhász. "Jól esett az edző bizalma, hogy amint egészségesnek éreztem magam, egyből visszatett a kezdőcsapatba. A mérkőzés külső szemlélőnek elég unalmas lehetett, mindkét csapat elég jól védekezett. Hazaiaknak egy 0-0- is elég lett volna a továbbjutáshoz, így a támadásokat nem erőltették. Aztán mi megszereztük a vezetést, és akkor már a Rapidnak kellett volna változtatnia, de nem igazán tudott."

Úgy érzem, nekem is jól ment a játék, sajnos csak a 72. percig, amikoris a saját kapum előtt egy beívelésnél a rövid sarok felé futottam az emberemmel, felugrottunk, majd egy nagyon erős fájdalmat éreztem és a földre estem. Nagyon fájt a fejem, egyből odakaptam, és egy lyukat találtam, a kezem pedig tiszta vér lett, nem csoda, hogy megijedtem. Ez után bejött az orvosi stáb mindkét játékoshoz. Kiderült, hogy betört a fejem, be is vittek az öltözőbe, ahol elkezdték összevarrni. Így a meccsből többet nem is láttam, épp a hetedik - és egyben utolsó - öltésnél jártunk, amikor a csapat bejött az öltözőbe."

Forrás: EPA

A válogatott középhátvédet az első ijedtség után megnyugtatták az orvosok: ha semmi probléma nem lép fel, akkor vasárnap - rögzítőkötéssel a fején - újra pályára léphet, így remélhetőleg annak sem lesz akadálya, hogy utána hazajöhessen a nemzeti csapat jövő szombati, Málta elleni mérkőzésére.