Vágólapra másolva!
Dick Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke cáfolta, hogy név szerint a dopping lehetséges áldozatai közé sorolta volna a 2004 januárjában elhunyt Fehér Miklóst is.

A cáfolatot az a levél tartalmazza, amelyet a WADA főigazgatója juttatott el Aján Tamásnak, aki a WADA vezető testületének tagjaként kért állásfoglalást Dick Poundtól Fehér Miklós ügyében. Az előzmény a Heti Válasz című hetilap november eleji cikke, amelyben a WADA kanadai vezetőjének nyilatkozataként idézik a következőt: "Mi az áldozatok között tüntetjük fel az önök 23 éves focistáját, Fehér Miklóst is."

"Válaszul egy nemrégiben a magyar médiában megjelent, az elnökkel készített interjúval kapcsolatban, mely félrevezetően sugallja, hogy szerinte egy magyar futballjátékos halálát doppingolás okozta, a WADA elnöke a következőket reagálta:

"Ezek a vádak teljes mértékben megalapozatlanok. Nem említettem a sportoló nevét az interjúban. Abban általánosságban hangsúlyoztam, hogy milyen veszélyes a dopping a sportolók egészségére. Ennek a sportolónak a neve egy pár évvel ezelőtt megjelent könyvemben szerepel olyan fiatal sportolók nevei között, akik fiatalon elhunytak. Azonban a könyvben sincsen semmilyen bizonyítékra utaló állítás, mely alátámasztaná, hogy a sportoló halálát doppingolás okozta. A halálát kifejezetten szívelégtelenség okozta. A nyilatkozatom bármilyen más fényben való feltüntetése szándékos félrevezetés" - olvasható a WADA-vezető válaszlevelében.

A Heti Válasz internetes oldalán közölte azt a listát, amely szerinte Poundnak a Dopping belülről (Inside dope) című könyvében szerepel azokról a sportolókról, akik szívrohamban haltak meg verseny vagy mérkőzés közben, esetleg nem sokkal pályafutásuk befejezését követően.