Vágólapra másolva!
A vetélytársak esetleges kudarcával, illetve saját sikerével már ezen a hétvégén spanyol bajnok lehet a Real Madrid futballcsapata, amely négy éve adós híveinek egy ilyen nagy diadallal.

A királyi gárda háza táján egyfelől abban reménykednek, hogy a két fordulóval a zárás előtt szintén 72 pontos Barcelona hazai pályán kikap városi riválisától, az Espanyoltól, ők pedig győznek Zaragozában, s akkor a befejező fordulótól függetlenül övék az első hely, mivel az egymás elleni mérleg nekik kedvez.

Zaragozában az elmúlt öt idényben kétszer tudott nyerni (2000/2001: 3-2, 2004/2005: 3-1) a fővárosi alakulat, két alkalommal megosztozott a pontokon (2003/2004: 0-0, 2005/2006: 1-1), míg a 2001/2002-es szezonban 2-1-es vereséget szenvedett. Az összesített mérleg is a Real mellett szól, az 53 találkozóból 23-at nyert meg a királyi gárda, ez héttel több mint ahányszor a Zaragoza örülhetett.

A madridiak hatos győzelmi sorozattal a hátuk mögött érkeznek a La Romareda-stadionba, Ruud van Nistelrooy ezen találkozók mindegyikén betalált, a hat meccsen összesen nyolcszor volt eredményes, és ha továbbra is így termel, akkor beérheti Tottit az Aranycipőért zajló versengésben.

A ligában a Real rendelkezik a legjobb idegenbeli mérleggel, a Zaragoza viszont tavasszal nem bukott hazai pályán, hat diadal mellett két döntetlen került be a statisztikába, és a Barcelona skaplját is sikerült begyűjteni az aragóniaiaknak, hogy mire mennek Fabio Capello csapatával, az szombaton 21 órától kiderül.

A Realnál mindenesetre optimista a hangulat, igaz, az utóbbi hetekben bombaformában játszó David Beckham kisebb sérüléssel tért vissza a válogatottól, az angol középpályás hiánya pedig akár döntő momentum is lehet a vendégszereplés végkimenetele szempontjából, bár még közel sem biztos, hogy nem tudja vállalni a játékot.

A Barcelona ellenben egészen biztosan nem számíthat a Getafe ellen kiállított, és emiatt egy összecsapásra eltiltott Ronaldinhóra a városi rivális Espanyol elleni rangadón. Az Espanyol szívesen látott vendég a Nou Campban, mivel a legutóbbi öt látogatása alkalmával mindössze egy pontot tudott összekaparni (2004/2005: 0-0), és ezen az öt meccsen egyetlen gólt szerzett. Egyébként is nyomasztó a Barca fölénye odahaza a "kuzinok" ellen, mivel a 72 ütközetből 57-szer otthon tartotta a pontokat a gránátvörös-kék együttes.

Forrás: EPA

Az őszi meccsen Luis García és az Espanyol alaposan megfricskázta a Barcát

Ronaldinho nélkül két győzelem mellett három remit tud felmutatni a címvédő, amely az egyetlen csapatként mondhatja el magáról, hogy hazai pályán még veretlen az idényben, és ráadásul a reváns vágyával fogadhatja az Espanyolt, miután ősszel 3-1-re nyertek a kék-fehérek.

A bajnoki elsőségre még szintén eséllyel pályázó, jelenleg 70 pontos Sevilla a Real Mallorca otthonában igyekszik begyűjteni a három pontot, s akkor nemcsak a "nagyok" nyakán marad a friss UEFA-kupa-győztes, hanem bajnoki reményei az utolsó fordulóra is megmaradnak. Ám ha netán kikap - ami szintén szükségeltetik a madridi elitalakulat bajnokká koronázásához -, alighanem be kell érnie a dobogó harmadik fokával.

A Real csapatkapitánya, Raúl mindenesetre türelemre intette a drukkereket: "Kétségtelenül igen kedvező helyzetben vagyunk, ami pár hónapja még elképzelhetetlennek tűnt, mégis úgy gondolom, hogy a bajnoki cím csak az utolsó fordulóban fog eldőlni, mert mindhárom éllovas nyer most szombaton."