Vágólapra másolva!
Az Olasz Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága két évre eltiltotta Nicholas Caglionit, a Messina kapusát, akit kokainhasználaton értek. Az élvonalból idén kiesett gárda hálóőre a Catania elleni, február 11-i bajnoki mérkőzés után bukott meg a doppingellenőrizésen.

A Sampdoria szerződést bontott kokainhasználat miatt két évre eltiltott labdarúgójával, Francesco Flachival. A 32 éves csatár január 28-án, az Internazionale elleni olasz bajnoki után bukott le a doppingvizsgálaton, és azzal védekezett - hiába -, hogy a kábítószer egy ismeretlen férfitól kapott cigarettában volt.

A genovaiak csapatkapitánya tavaly szeptemberben illegális fogadás vádjával állt a fegyelmi bizottság előtt, akkor két hónapra tiltották el.

Nemcsak Flachit illették ilyen vádakkal, kedden négy játékos - köztük a válogatott David Di Michele - ellen hasonló okok miatt indított fegyelmi eljárást az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC).

Di Michele (Palermo) mellett Massimo Margiotta (Frosinone), Thomas Manfredini (Atalanta) és Vincenzo Sommese (Mantova) szegte meg a szabályokat. Az olasz bajnokságokban szereplő futballistáknak a visszaélések elkerülése érdekében tilos a hazájukban rendezett bármilyen futballmeccsre fogadást kötniük.

Stefano Palazzi udinei ügyész a játékosokon kívül az élvonalbeli Udinese és a másodosztályú Vicenza és Mantova ellen is vizsgálatot indított. További tizenhat futballistával szemben az eljárást bizonyítékok hiányában megszüntették. A felmentettek között található a válogatott Vincenzo Iaquinta és az AC Milan játékosa, Marek Jankulovski is.