Vágólapra másolva!

Madridban nem kellett, Barcelonában hős lett - Samuel Eto'o-sztárportré

Az FC Barcelona háza táján nagy változások voltak a nyáron, a csapat új vezetőedzője, Josep Guardiola alaposan átalakította a keretet, több sztártól is megvált. Eleinte úgy tűnt, a kameruni Samuel Eto'o is a távozók között lesz, hiszen a mester kijelentette, hogy nem tart rá igényt. Az afrikai csatár azonban a felkészülési időszakban bizonyította, hogy lehet rá számítani, így a következő idényben is ő lehet a Barca első számú gólvágója.

Sztárportrék

A kameruni labdarúgás az 1980-as évek elején robbant be az afrikai élvonalba, és a spanyolországi mundiálon az egész világ megismerhette Roger Milla nevét, aki hazájában valóságos nemzeti hőssé vált. Szinte minden kisgyerek az ő példáját szerette volna követni, és nem volt ezzel másként a Nkon városában született Samuel Eto'o Fils sem.

A család a kameruni átlagnál valamivel jobban élt, az édesapa, David könyvelőként dolgozott Doualában, és maga is nagy futballrajongó volt - nem csoda, hogy gyermekei is hamar megismerkedtek a labdával. A kis Samuel különösen tehetségesnek bizonyult, így aztán nem sokkal később a Kadji Sports Academy nevű sportiskolában találta magát.

Az akadémiának felnőttcsapata is van, amely nem is olyan régen még az élvonalban játszott, akkoriban pedig a másodosztályban vitézkedett, és Eto'o már 15 esztendősen bemutatkozhatott az együttesben. Hamarosan az egész ország a csodájára járt, és külföldön is híre ment, hogy Kamerunban van egy kivételes tehetséggel megáldott támadó. A legszemfülesebbnek a Real Madrid bizonyult, amely 1997 februárjában próbajátékra hívta Samuelt.

A tizenéves focista egyedül érkezett meg a madridi Barajas repülőtérre, ahol senki sem várta, mire kis híján visszafordult, de végül sikerült megtalálnia az elé kiküldött alkalmazottat. A Realnál gyorsan igyekeztek jóvátenni ezt a kis malőrt, és miután látták, hogy az afrikai fiatalember valóban rendkívül tehetséges, leigazolták a tartalékcsapathoz.