Vágólapra másolva!
Az olasz kupában egy, a spanyol Király-kupában két mérkőzésre került sor csütörtök este, a Lazio egygólos előnnyel várhatja a firenzei visszavágót, míg a Barcelona viszonylag eseménytelen találkozón 0-0-t ért el a Villarreal vendégeként.

A bajnokságban bukdácsoló Lazio 10 ezer néző előtt fogadta a Fiorentinát az Olimpiai-stadionban, és a 19. percben a bolgár Kolarov egy megismételt szabadrúgásból bombázott a kapuba 30 méterről, igaz a gólban ludas volt a korán elmozduló Lupatelli kapus is.

Egy perccel később megduplázta előnyét a római csapat, egy előrevágott labdát Behrami vett le a firenzeiek 16-osán belül, aztán a kivetődő Lupatelli alatt a hálóba gurított. Még az első félidőben szépítettek a vendégek, Mutu adott középre balról, ahol az érkező Pazzini pörgetett a bal alsóba.

A második félidőben fölényben futballoztak a vendégek, de az egyenlítés Muslera bravúrjai miatt nem jött össze, az egygólos hátrány azonban ledolgozhatónak tűnik a visszavágón.

Spanyolországban két meccsre került sor, a Villarreal-Barcelona összecsapás ugyan rangadónak tűnt, de elég gyenge találkozót produkált a két gárda, a 0-0-s végeredmény után a Nou Campban dől el a továbbjutás. A Santander kétgólos előnnyel utazhat majd a bilbaói visszavágóra, miután az utolsó negyedórában Tchité és Smolarek révén kétszer is betalált a baszkok hálójába.

spanyol Király-kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Villarreal - Barcelona 0-0

Racing Santander - Athletic Bilbao 2-0 (0-0)
gól:
Tchité (75.), Smolarek (78.)

olasz kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Lazio - Fiorentina 2-1 (2-1)
gól:
Kolarov (19.), Behrami (20.), illetve Pazzini (40.)