Vágólapra másolva!
A román válogatott Európa-bajnoki szereplése kapcsán sokan meglepődtek, hogy az akkor még otthon szereplő kerettagok közül a nyáron csak kevesen igazoltak külföldre. A nemzeti csapat játékosai közül a Steaua Bucuresti középhátvédje, Mirel Radoi volt az egyik legkeresettebb, hiszen a bekket több nyugati sztárklub is hívta.

A legkitartóbb az FC Internazionale volt, hiszen a milánói egyesületnél sorra dőltek ki a hátvédek, így a klubnak szüksége lett volna egy rutinos védőre, és José Mourinho szívesen szerződtette volna Radoit. Egy ideig úgy tűnt, hogy a focista kölcsönbe Milánóba kerül, azonban végül maga a játékos mondott nemet az olaszok ajánlatára, mondván, a sérültek kidőlését követően csak kispados lenne, márpedig ezt nem vállalja.

A jelek szerint azonban Mourinho nem tett le Radoi leigazolásáról, legalábbis az olasz lapok így spekuláltak, amikor kiderült, hogy a portugál szakember a helyszínen tekintette meg a hét végén a Románia-Franciaország mérkőzést.

A tréner ugyan cáfolta a dolgot, elmondása szerint azért utazott el Konstancába, hogy személyesen tekintse meg két focistáját, a román Cristian Chivut és a francia Patrick Vieriát (utóbbi egyébként a bemelegítés közben megsérült, és nem lépett pályára...).

A Steaua elnöke és a román futball teljhatalmú ura, George Becali azonban mást nyilatkozott, és ez még akkor is érdekes, ha szavait nem mindig érdemes komolyan venni. "A nyáron valóban meghiúsult Radoi klubcseréje, de tudtam, hogy Mourinho eljön érte, ha meg akarja szerezni. Szerintem Radoi előbb-utóbb az Interben köt ki, ha nem januárban, akkor legkésőbb jövő nyáron. A vételára 11 és 13 millió euró között lehet majd."

További átigazolási hírek:
A Werder Bremen szerb balhátvédje, Dusko Tosic iránt a Hertha BSC érdeklődik. A Bayern München csatárát, Lukas Podolskit a Tottenham Hotspurrel hozták kapcsolatba.

A Fiorentina kiszemeltje az AZ Alkmaar belga támadója, Moussa Dembele.

A Napoli védőjét, Fabiano Santacrocét az AC Milan lehetséges erősítései között emlegetik. Az FC Barcelona megkezdte a tárgyalásokat mexikói védőjével, Rafael Márquezzel a szerződéshosszabbításról.

www.infosport-focivilag.hu