Vágólapra másolva!
A Chelsea jelenleg a Premier League legjobb védelmével rendelkezik, a londoni gárda 16 forduló alatt mindössze hat gólt kapott. A hátsó alakzat tengelyében a csapatkapitány John Terry helye megkérdőjelezhetetlen, a másik középhátvéd posztjáért pedig olyan futballisták versengenek, mint a szerb Branko Ivanovic, a portugál Ricardo Carvalho, illetve a brazil Alex.

Közülük a szezon elején a portugál számított alapembernek, majd sérülését követően egy ideig Alex játszott, azonban mostanában ő is kiszorult a kezdők közül, és Luiz Felipe Scolari mester Ivanovicnak szavaz bizalmat. Carvalho hamarosan felépül, ami azt jelenti, hogy valószínűleg visszafoglalja helyét a csapatban, a brazil pedig a jelek szerint csak a negyedik számú középhátvéd Scolari szemében - ami nem nagyon tetszik a focistának.

A hírek szerint a több játéklehetőség érdekében Alex szívesen váltana, már csak azért is, mert ha nem játszik, akkor aligha van esélye arra, hogy visszaverekedje magát hazája válogatottjába. Érdeklődőben sincsen hiány, elvégre a múlt héten a focistát a görög Panathinaikosszal hozták kapcsolatba (ahol a korábban a Chelsea-nél dolgozó Henk ten Cate a szakvezető), a minap pedig az Olympique Marseille elnöke, Robert-Louis Dreyfus árulta el, hogy szívesen kölcsönvennék a hátvédet.

Az OM ugyan a harmadik helyen áll a francia bajokságban, de a védelme pocsék teljesítményt nyújt - 17 bajnokin 21 gólt kapott, csak eggyel kevesebbet, mint a sereghajtó Valenciennes. A BL-ből már kiesett, de az UEFA-kupába még kvalifikálhatja magát, ahová Alexet tavasszal be lehetne nevezni, tehát a brazil ebből a szempontból is megfelelő lenne a marseille-iek számára. A kérdés már csak az, hogy a Chelsea hajlandó lenne-e őt elengedni, akár csak kölcsönbe is.

További átigazolási hírek:
A Lazio kölcsönvenné a Manchester City brazil középpályását, Elanót. Az Everton kiszemeltje a Zenit Szankt-Petyerszburg orosz csatára, Pavel Pogrebnyak.

Az Olympique Lyon a West Ham United francia játékosával, Julien Faubert-rel erősítene. Az Arsenal francia védője, William Gallas a Juventus vezetőinek terveiben is szerepel. A Tottenham Hotspur állítólag tízmillió fontot fizetne a Portsmouthnak Peter Crouchért.

A téli átigazolási szezonban távozhat a Bayer Leverkusentől Teofanisz Gekasz, az együttes görög válogatott labdarúgója. A 28 éves támadó tavaly nyáron a Bundesliga gólkirályaként a VfL Bochumtól érkezett a gyógyszergyáriakhoz, de nem tudott magának állandó helyet kivívni a kezdőcsapatban.

www.infosport-focivilag.hu