Vágólapra másolva!
A negyedik angol vagy a második olasz csapat csatlakozik a legjobb nyolc mezőnyéhez, ez volt a kérdése a keddi Inter-Liverpool Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésének. Az első, liverpooli összecsapást az angol csapat 2-0-ra nyerte, s miután a második meccset is emberhátrányban fejezte be az Inter, esélye sem volt a továbbjutásra. A 'Pool végül Torres góljával 1-0-ra győzött.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Inter (olasz) - Liverpool (angol) 0-1 (0-0)
Milánó, Giuseppe Meazza-stadion
v.: Övrebö (norvég)
Inter: Júlio César - Maicon, Burdisso, Rivas Lopez, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Vieira (Pelé, 77.) - Stankovic (Jiménez, 84.) -. Ibrahimovic (Suazo, 80.), Cruz
Liverpool: Reina - Carragher, Skrtel, Hyypiä, Fábio Aurélio - Babel (Benajun, 61.), Mascherano (Pennant, 87.), Gerrard, Lucas Leiva, Kuyt (Riise, 81.) - Torres
gól: Fernando Torres (63.)
piros lap: Burdisso (50.)

"Támadni kell!" - adta ki az ukázt Rafa Benítez, a Liverpool szakvezetője a milánói visszavágó előtt. Mert 2-0-s előny ide vagy oda, a spanyol tréner szerint nem szabad félvállról venni az olasz listavezetőt.

"Ilyen nagyszerű csapat ellen szinte lehetetlen megtartani a 2-0-s előnyt. Gólt kell szereznünk" - nyilatkozta Benítez, aki gyermeke születése miatt nem számíthatott Xabi Alonsóra.

A másik oldalon Roberto Mancini az eltiltott Marco Materazzi mellett Walter Samuelt és Ivan Cordobát sem nevezhette a meccsre, ott volt viszont a csapatban az a Cristian Chivu szintén sérüléssel bajlódott, a hétvégén nem is játszott, ám a nagy csatára felépült.

A két fél korábban mindössze egy párharcban találkozott egymással, 43 esztendővel ezelőtt a BEK-elődöntőben az Inter 3-1-re kikapott az Anfield Roadon, ám nyolc nappal később 3-0-s hazai sikerrel továbbjutott.

Forrás: Getty Images

Julio Cruz (b.) veszélyesen futballozott
Nézze meg képgalériánkat!

Benítez nem beszélt a levegőbe, hiszen a 'Pool támadólag lépett fel a mérkőzés első perceiben, ám az első helyzet Cambiasso előtt adódott, Lucas az utolsó pillanatban mentett.

A 9. percben Cruz játszotta magát tisztára, 20 méterről lőtt, Reina nagy bravúrral tolta ki a labdát a jobb alsó sarokból. Az első öt perc megilletődöttsége után átvette a kezdeményezést az Inter, ez a veszélyes szabadrúgások és szögletek számában is megmutatkozott.

A 25. percben Fabio Aurelio ívelt a védők mögé, Babel meg is indult, Júlio César azonban kiváló ütemben indult ki kapujából, s a 16- oson kívül levette (!) a labdát, s jól is játszotta meg. A 28. percben Fernando Torres cselezte be magát a jobb kapufáig, ám ott már nem tudta átgyömöszölni a labdát a hazai kapus testén.

A 30. percben kimaradt a mérkőzés addigi legnagyobb ziccere. A 16-os vonalánál Ibrahimovic pazarul tálalt Cruz elé, aki ajtó-ablak helyzetben éles szögben a hosszú, bal sarok mellé gurított, pedig középen Stankovic teljesen üresen érkezett...

A félidő utolsó negyedórája kemény mezőnymunkával telt el, az egyetlen valamirevaló helyzet során Maicon jobb oldali centerzését Cruz ügyetlenkedte el, pontosabban feleslegesen akadt bele a Cambiassót ziccerben találó labdába.

Az első 45 percben mutatott teljesítmény minden esetre nagyon kevésnek tűnt a csodatételre készülő hazai csapattól.

Forrás: Getty Images

Fernando Torres találata mindent eldöntött
Nézze meg képgalériánkat!

A szünetben egyik fél sem cserélt, az 50. percben mégis átalakult az Inter: amíg Liverpoolban Materazzi kapott pirosat, addig most Burdisso gyűjtött be két sárgát.

Az 57. percben Skrtel elveszítette a labdát, Ibrahimovic lecsapott rá, ziccerben vitte kapura, ám ahelyett, hogy önzetlenül Cruz elé tálalt volna, inkább a jobb kapufa mellé gurított.

A 60. percben Gerrard 19 méteres szabadrúgását Julio César tolta szögletre. A 63. percben minden eldőlt, Maicon eladott labdáját követően a labda Fernando Torres elé került, aki a 16-os vonalánál kapura fordult, s kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

Fölénybe került az angol csapat, a 69. percben Gerrard nagy helyzetben Julio César kezei közé passzolt. A Liverpool már nem nagyon törte magát, az Inter belefásult a kiesés tényébe, így az utolsó húsz perc monotóniáját már csak a cserélgetések törték meg.

A Liverpool tökéletesen kihasználta, hogy mindkét mérkőzét emberelőnyben játszhatott, így kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc csapat közé - csatlakozva a honfitárs Chelsea, Arsenal és Manchester United csapatához.