Vágólapra másolva!
Szerdán már a döntő a tét az U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon: a 17.30-kor kezdődő plzeni meccsen Olaszország lesz a magyar válogatott ellenfele. Az [origo] Csehországban tartózkodó videós stábjának a csapatkapitány Koman Vladimir és az új felfedezett Busai Attila is nyilatkozott - mindkét labdarúgó képesnek tartja a  magyar csapatot arra, hogy bejusson a fináléba.

Ha már az olaszok kerültek az utunkba a döntőbe kerülésért a csehországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon, akkor ki lehetne illetékesebb a témában, mint Koman Vladimir.

A Sampdoriában szereplő magyar középpályás két csapattársával (Vincenze Fiorillo, Andrea Poli) is szembekerülhet az elődöntőben. Csapatkapitányunk szerint az ellenfél fog pakolni a meccs után, az itáliaiak szerint a magyar válogatott. Koman tudja a siker receptjét is az ívelgetős focira építő squadra azzurra ellen.


A kontinensbajnokságon a csapat egyik meghatározó játékosává váló Busai Attila is nyilatkozott az olaszok elleni elődöntő előtt. Az MTK játékosa azt mondta, elemezték a szerdai ellenfél játékát, és arra jutottak, hogy nem egy "játszós" csapat az olasz, amely inkább az ívelgetős taktikát kedveli. Busai magyar győzelmet jósol.


A meccs előtti napon, kedden délelőtt taktikai megbeszélésen vettek részt a keret tagjai. Sisa Tibor szövetségi edző a cseh-olasz csoportmeccs jeleneteit elemezte, s rávilágított ellenfelünk esetleges gyengeségeire. Ezt követően a fiatalok rövid sétát tettek a Hotel Praha melletti parkban. Délután a szerdai találkozó időpontjában a szokásostól eltérő helyszínen, a Sparta Praha Axa Arénája melletti edzőpályán tréningezett válogatottunk. Ahogyan az a mérkőzések előtt szokás, Sisa Tibor egyórás, pörgős edzést tartott.

Bár komolyabb sérülés nem nehezíti a felkészülést, dr. Pánics Gergely csapatorvos úgy nyilatkozott az mlsz.hu-nak, hogy Németh Krisztián egy korábbi rúgás miatti vádlisérülése újra enyhe fájdalmat okoz számára, Nagy Olivér pedig nem tudta befejezni az edzést, combizomfáradtsága ismét akadályozta őt az intenzív mozgásban. Simon András biztosan nem lép pályára szerdán, mert a csoportmeccsek során két sárga lapot gyűjtött.

Kedden egész délelőtt esett az eső Prágában, délutánra elszálltak a felhők, a nap kisütött, így van remény arra, hogy szerdán jó idő fogadja a Plzenbe utazó - vélhetően szép számban érkező - magyar szurkolókat.