Vágólapra másolva!

A világbajnok edző már elküldte volna a francia kapitányt

Aimé Jacquet, az 1998-ban világbajnok francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Raymond Domenech jelenlegi szakvezetőnek 2008-ban, az Európa-bajnoki bukás után meg kellett volna válnia posztjától.

"Ha valaki ellát egy olyan feladatot, mint ő 2004-től, és amilyet én 1994 és 1998 között, annak négy év elég. Utána ugyanis már nagyon nehéz, túlságosan sok szempontot kell figyelembe venni, ami akadályozza az eredményes munkát" - idézte a sikeres exkapitányt a France Football című lap pénteken. "Éppen ez az, amit a szövetségnek felrovok: nem értette meg, mi a lényege egy szövetségi kapitány tevékenységének, mert különben saját magával szemben is megvédte volna Domenechet" - folytatta Jacquet, aki szerint a média és a szurkolók által is rendszeresen támadott jelenlegi kapitánynak a tavalyi Európa-bajnokság után át kellett volna adni a helyét.

"Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy a mindenkori kapitány munkáját az eredmények minősítik, s ha kijut a csapat egy nagy tornára, folytathatja a munkáját" - utalt arra, hogy a franciák pótselejtezőn - még ha szabálytalan góllal is, de - végül biztosították helyüket a jövő évi, dél-afrikai vb-n.

"Ugyanakkor ez nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy a játékról, illetve adott esetben annak hiányáról is beszéljünk. Egy főnöknek befelé és kifelé, a médiának is magyarázatokkal kell szolgálnia. Szükséges volna, hogy Raymond elmondja, mi történt korábban, és mi történik a 2008-as Eb óta."