Vágólapra másolva!
Szomorkodás nélkül hagyja ott pénteken a Bayern München labdarúgóklubjának elnöki székét Franz Beckenbauer, aki utódjaként Uli Hoeness klubmenedzserre számít.

"Hoeness elnöksége nagyon jót tenne a klubnak - fogalmazott Beckenbauer. - Nem lenne annyira aktív, mint eddig, de ebben a pozícióban sokkal aktívabb lenne, mint én voltam bármikor is."

A játékosként és szakvezetőként is világbajnok 64 esztendős sportvezetőt 1994-ben választották elnöknek, vezetésével a bajor klub másfél évtized alatt nyolcszor lett bajnok a Bundesligában, hatszor nyerte meg a német kupát, s egy-egy Bajnokok Ligája-, UEFA-kupa- és Interkontinentális-kupa-sikert jegyzett.

Az 57 éves Hoeness 30 esztendeje dolgozik a Bayern klubmenedzsereként, játékosként pedig 1970 és 1978 között erősítette a müncheni alakulatot.

Beckenbauer a pénteki búcsúrendezvénye előtt szerdán este azért szurkolhat, hogy egyesülete az izraeli Maccabi Haifa ellen győzni tudjon a Bajnokok Ligájában, máskülönben már szerdán kiesik.

"Ha veszítünk szerdán? Azt hiszem, akkor én már pénteken New Yorkban leszek, és onnan kívánok majd kellemes szórakozást mindenkinek a pénteki búcsúrendezvényemhez" - nyilatkozta Beckenbauer.

Toni távozna

A Louis van Gaal vezetőedzővel való nézeteltérései miatt hazájában szeretné folytatni pályafutását Luca Toni, a Bayern München világbajnok olasz labdarúgója. "Négy hónapja nem jövünk ki egymással, gyakorlatilag nem is kommunikálunk" - fakadt ki a 32 éves légiós. "Szívesen hazatérnék, hogy belőjem azokat a gólokat, amelyek visszajuttatnának a nemzeti csapatba. Elvégre a jelenleg aktív csatárok közül én vagyok a gólrekorder a válogatottban." Toni ebben az idényben mindössze négyszer jutott szóhoz a bajoroknál, múlt vasárnap a holland tréner a keretbe sem jelölte - állítólag lágyéksérülés miatt. A támadó két hete komolyabb pénzbüntetést kapott a klubvezetéstől, mert idő előtt elhagyta az Allianz Arenát, miután lecserélték a Schalke elleni mérkőzés (1-1) szünetében.