Vágólapra másolva!
Újabb nyolc mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre, a keddi játéknap rangadóján a Real Madrid 1-1-es döntetlent ért el az AC Milan vendégeként, míg a csoport másik mérkőzésén a Marseille 6-1-re verte a Zürichet. A MU kétgólos hátrányból egyenlített hazai pályán a CSZKA Moszkva ellen, a Wolfsburg a Besiktas, a Bordeaux a Bayern otthonában nyert simán. A Chelsea, a Manchester United, a Porto és a Girondins Bordeaux már a legjobb 16 között van.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló, C csoport:
AC Milan (olasz) - Real Madrid (spanyol) 1-1 (1-1)
Milánó
v.: Felix Brych (német)
Milan: Dida - Oddo, Thiago Silva, Nesta, Zambrotta - Ambrosini, Pirlo, Seedorf - Pato, Borriello (Inzaghi, 79.), Ronaldinho
Real Madrid: Casillas - Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa - Xabi Alonso, L. Diarra - Kaka, Benzema (Van Nistelrooy, 82.), Marcelo - Higuain (Raúl, 75.)
gól: Ronaldinho (34., büntetőből), illetve Benzema (29.)

Hat mérkőzés óta veretlen az AC Milan együttese (utoljára szeptember 30-án, a Zürich elleni BL-meccsen kapott ki), amely borzalmasan kezdte a szezont, olyannyira, hogy a nyáron kinevezett edző, Leonardo alatt igencsak inogott a kispad. A csapat azonban két hónap alatt feldolgozta Kaká hiányát, Pato és Ronaldinho kezdi visszanyerni formáját, Nesta gólveszélyesen játszik, Borriello csodálatos gólt rúgott a Parmának, így a két héttel korábbi, madridi győztes meccs után egyértelműen a milánói együttes számított a csata esélyesének.

A másik oldalon a spanyol együttes edzőjéért is harcol: Manuel Pellegrini ugyanis ultimátumot kapott a harmadosztályú Alcorcontól elszenvedett, súlyos, 4-0-s kupavereség után. Ennek értelmében a Getafe elleni bajnokit és a milánói BL-csatát is nyernie kell (előbbit a hétvégén abszolválta az együttes), különben nem maradhat posztján.

Az egykori Villarreal-trénernek komoly gondot okozott Cristiano Ronaldo sérülése, de nem lehetett ott a keretben Guti és Christoph Metzelder sem. Meglepetésre Raúl is kimaradt, a hivatalos felállás szerint Higuaín volt az egyetlen támadó, igaz, olyan klasszisokkal a háta mögött, mint Kaká és Benzema.

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a Milan, ám az első kapura lövést benzema révén a Real jegyezte, Dida szögletre mentett. A 10. percben Lassana Diarra 20 méteres lapos lövését könnyedén fogta Dida. A másik oldalon egy hatalmas kapuskirúgást követően Pato kötött csomót Arbeloa lábára, centerezését a lerántást reklamáló Ronaldinho nem érhette el.

Az első húsz perc madridi fölényben telt el, amíg a hazaiak kapura sem lőttek, addig a Real nyolcszor próbálkozott, mellesleg 56 százalékban birtokolta a labdát. Benzema például egy ügyes csel után 15 méterről centikkel lőtt bal kapufa mellé.

A 21. percben Ambrosini legalább már úgy tett, mint aki kapura lőne, igaz, méterekkel a léc fölé küldte a labdát. Három perccel később a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Seedorf egy gyors kontra végén remek labdát tálalt Pato elé, aki jobbról még egy bravúros csellel tisztára játszotta magát, ám 10 méteres lövését Casillas nagy bravúrral védte.

A 29. percben megszerezte a vezetést a Real. Kaká senkitől sem zavartatva vezetgette a labdát, majd 23 méterről lőtt, a pattogós labdát Dida nagy bravúrral védte, még arról sem igazán tehetett, hogy kipattant róla, az érkező Benzema pedig éles szögből kilőtte a hosszú, jobb alsó sarkot (0-1).

ForrA!s: MTI
ForrA!s: MTI

A 34. percben Pepe estében kézzel ütött bele egy beadásba, a büntetőt Ronaldinho kegyetlenül bevágta a jobb felsőbe (1-1). Két perccel később Pato vette át a labdát mesterien, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. Hogy a német játékvezető miért nem adta meg a gólt, csak ő tudja...

A félidei statisztia elképesztő Real-fölényről tanúskodott: 16:3 volt a kapura lövések aránya a madridiaknak, akik többet birtokolták a labdát, s jó három km-rel többet is futottak a hazaiaknál.

Az 55. percben Ronaldinho emelt a védők mögé, Pato az asszisztens szerint kézzel vette át, villant a sárga.

A 61. percben Benzema lövését tolta szögletre Dida, öt perccel később Pirlo szabadrúgását követően Thiago Silva bólintott a kapu fölé. A 72. percben Boriello próbálkozását fogta Casillas, a másik oldalon Marcelo lövését védte könnyedén Dida.

A 75. percben Higuain helyére Raúl érkezett, négy perc múlva "válaszolt" a Milan, s Borriellót Inzaghi váltotta. S pillanatok alatt fel is élénkült a Milan, mert Inzaghi két perc alatt két lehetőséget is kihagyott.

A 88. percben Marcelo lövését ütötte ki Dida a jobb alsó sarok elől, egy perc múlva Raúl lövését védte hatalmas bravúrral a brazil kapus - maradt az 1-1.

A csoport másik mérkőzésén:
Olympique Marseille (francia) - FC Zürich (svájci) 6-1 (2-1)
Marseille, Vélodrome
v.: Craig Thomson (skót)
Marseille: Mandanda - Bocaly, Diawara, Hilton, Heinze - Abriel (Kaboré, 68.), Mbia (Cissé, 84.), Cheyrou - Koné (Valbuena, 61.), Niang, Brandao
FC Zürich: Leoni - Stahel, Tihinen, Rochat, Koch - Okonkwo, Aegerter (Gajic, 46.), Magairaz, Djuric - Vonlanthen (Mehmedi, 9.), Alphonse (Nikci, 76.)
gól: Aegerter (3., öngól), Abriel (11.), Niang (51.), Hilton (80.), Cheyrou (87.), Brandao (88.), illetve Alphonse (31.)

Az állás:
1. Real Madrid 7 pont (11-6)
2. AC Milan 7 (6-5)
3. Olympique Marseille 6
4. FC Zürich 3