Vágólapra másolva!
A Chelsea a héten nagy lépést tett a BL-elődöntő felé azzal, hogy idegenben 3-1-re győzte le a Liverpoolt, és a találkozón főleg a Kékek elefántcsontparti támadója, Didier Drogba remekelt. A csatár Guus Hiddink keze alatt ismét magára talált, azonban ennek ellenére folyamatosan tartják magukat azok a pletykák, melyek szerint a nyáron távozik a Stamford Bridge-ről.

A legújabb hírek szerint a londoniak már azt is tudják, hogy eligazolása esetén kivel szeretnék pótolni Drogbát: a minap ugyanis majd mindegyik angol újság arról cikkezett, hogy a Chelsea hajlandó lenne angol átigazolási rekordot dönteni a Valencia támadójáért, David Villáért.

A spanyol egyesületről köztudott, hogy jelentős adósságokkal küszködik, a Turia-partiaknak a múlt hónapban bankkölcsönt kellett felvenniük annak érdekében, hogy ki tudják fizetni játékosaik bérét. Ezek alapján szinte mindenki biztosra veszi, hogy a Valencia a nyáron több sztárját is pénzzé teszi, és a legmagasabb összeget kétségtelenül Villáért kaphatják.

Az Európa-bajnokság gólkirályának kontraktusa ugyan 2014-ig szól, és a csatár többször is kifejtette, hogy legszívesebben maradna Valenciában, de megfelelő ajánlat esetén a klub aligha mondana nemet. Márpedig most több angol forrás is úgy tudja, hogy a Chelsea akár rekordösszeget is fizetne a spanyolért.

A hírek szerint a Valencia 50 millió eurót szeretne kapni Villáért, de ebből az összegből valamennyit hajlandóak lennének elengedni - azonban a brit átigazolási csúcsot jelentő 36 millió eurónál (amit a Manchester City fizetett Robinhóért a nyáron a Real Madridnak) a Chelsea-nek alighanem többet kellene fizetnie, ha meg akarja szerezni a csatárt.

További átigazolási hírek:
A Fulham érdeklődik a Southampton angol utánpótlás-válogatott focistája, Adam Lallana iránt. A Chelsea a Paris Saint-Germain középpályását, Stéphane Sessegnont figyeli.

A Hoffenheim középpályása, Selim Teber az idény végeztével távozik a klubtól. A Bayern München a Fiorentina francia kapusával, Sébastien Freyjel erősítene.

A Fiorentina a Cagliari uruguayi csatárát, Edison Cavanit szeretné megszerezni.

www.global-soccer.eu