Vágólapra másolva!
Román lapinformációk szerint tűzszerészek jártak a szerdai, Puskás Ferenc-stadionban sorra kerülő barátságos meccsre érkezett válogatott fővárosi szállásán. A rendőrség és a hotel nem tud ellenőrzésről.

Kedd délután arról számolt be a román Prosport, hogy bombát kerestek a szerdai, magyarok elleni barátságos meccsre érkezett válogatott budapesti szállásán. Azt nem állítja a Prosport, hogy bombariadó lett volna, éppen ellenkezőleg: a Budapestre érkezett román illetékesek úgy tájékoztatták a lapot, hogy az ellenőrzést ők maguk kérték, megelőzve a "kellemetlen meglepetéseket."

Ionut Lupescu, a román szövetség vezetője azt nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, hogy "preventív jelleggel" ők maguk kérték az ellenőrzést, elejét véve annak, hogy esetleg az éjszaka közepén kelljen elhagynia a hotelt a játékosoknak. "Természetesen nem találtak semmit" - nyilatkozta Lupescu, hozzátéve, hogy csak be akarták biztosítani magukat.

A híradás szerint a játékosok éppen egy közeli bevásárlóközpontban tartózkodtak, amikor az ellenőrzés zajlott, bár az [origo] kérdésére a szálloda egyik alkalmazottja úgy fogalmazott, hogy semmilyen átvizsgálásról nem tud és rendőröket sem látott egész nap.

Sokat a BRFK szóvivője sem tudott hozzátenni a történethez, szerinte a kérdéses kerületből csendes napot jelentettek a kollégák. Néhány kósza rémhír ugyan a helyi rendőrökhöz is eljutott, tényleges intézkedés azonban hivatalosan nem történt. Nem lehet kizárni, hogy a román média a válogatott meccset egyszerűen össze akarja mosni a Steaua budapesti vendégjátékával, amikor a román játékosoknak bombariadó miatt valóban el kellett hagyniuk szobáikat az Újpest elleni Európa Liga-selejtező előtt.