Vágólapra másolva!
Németh Krisztián is csatlakozott a magyar 20 éven aluli labdarúgó-válogatotthoz, amely vasárnap kezdi meg szereplését az egyiptomi világbajnokságon.

Egervári Sándor csapata szerdán, nem sokkal éjfél előtt foglalta el alexandriai szállását, így másnap délelőtt csak egy megbeszélés szerepelt a programban, edzés pedig koraeste lesz.

Németh az éjszaka folyamán érkezett meg, miután szerdán az AEK Athén színeiben góllal melegített a tornára az Olimpiakosz elleni rangadón.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 21 fős keretből hárman bajlódnak sérüléssel: Balajti Ádám állapota szépen javul, míg Simon András Achilles-panaszokkal, Dudás Ádám pedig a térdével küzd. A vb nyitómeccsét az egyiptomi hadsereg 80 ezer néző befogadására alkalmas alexandriai stadionjában rendezik 20 órától.

Az Egyiptom-Trinidad és Tobago összecsapást az előzetes hírek szerint a helyszínen tekinti meg Hoszni Mubarak államfő és Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke is.

A magyarok vasárnap Honduras ellen mutatkoznak be a vb-n, majd jövő szerdán a dél-afrikaiak, három nappal később pedig Egyesült Arab Emírségek legjobbjai következnek. Mindhárom meccset Alexandriában rendezik.