Vágólapra másolva!
Manuel Neuer, a Schalke 24 éves kapusa lehet Edwin van der Sar utódja a Manchester United kapujában. Alex Ferguson megfigyelője a Bayern München elleni Német Kupa-elődöntőn személyesen nézte meg Neuert.

Bár Edwin van der Sar 2011. június 30-ig meghosszabbította szerződését a Manchester Unitednél, Alex Ferguson menedzsernek fel kell készülnie a 39 éves kapus pótlására. Sokáig úgy tűnt, hogy a holland kapus egyik tartalékja, Ben Foster vagy Tomasz Kuszczak lehet az utód, azonban Ferguson a napokban egyértelművé tette, hogy más megoldást keres. A kiszemelt pedig nem a korábban emlegetett orosz Igor Akinfejev, hanem a Schalke 04 fiatal kapusa, Manuel Neuer.

A Manchester United kapusedzője, Eric Steele a múlt heti, Bayern München elleni Német Kupa-mérkőzésen személyesen nézte meg Neuert, ami egyértelműen komoly szándékokról tanúskodik. A 193 centiméter magas játékosnak 2012-ben jár le a szerződése a német klubnál, és mintegy 10 millió fontért lehetne kivásárolni.

Neuer tagja a nyári világbajnokságra készülő német válogatott keretének is, igaz, egyelőre ott még nem ő az első számú kapus, hanem a leverkuseni René Adler.