Vágólapra másolva!
Előszerződést írt alá a Chelsea-től távozó Joe Cole és az Arsenal, ennek értelmében az angol válogatott középpályása a világbajnokság után az Emirates Stadionban folytathatja pályafutását. Ennek egyetlen feltétele, hogy egészségesen térjen vissza Dél-Afrikából. Cole heti 80 ezer fontot kereshet a jövőben.

A szezon befejeztével Carlo Ancelotti nyilvánvalóvá tette, hogy a bajnok Chelsea nem tart igényt több játékosára, többek között az angol válogatott Joe Cole-ra és a német válogatott Michael Ballackra sem. Cole-ért rögtön bejelentkezett az Arsenal és Tottenham, csütörtökön pedig biztossá vált, hogy a középpályás Arséne Wenger együttesénél folytatja pályafutását.

Cole múlt hét hétfőn orvosi ellenőrzésen vett részt, és az eredmény ismeretében írták alá a felek az előszerződést, ami a dél-afrikai világbajnokság után válhat véglegessé, amennyiben a torna utáni alaposabb kivizsgálás során is mindent rendben találnak a játékosnál.

Cole esetében ez azért fontos tényező, mert egy súlyos térdsérülés miatt szinte az egész 2009-es szezont ki kellett hagynia, idén pedig február óta nem játszott végig egyetlen mérkőzést sem.

A Wenger által alkalmazott 4-2-3-1-es formációban Cole bizonyára jól érezné magát a középpálya bal szélén, és, ha Theo Walcott játszik a másik oldalon, máris megduplázódott a kezdőben szereplő angol játékosok létszáma, amit várhatóan örömmel fogadnának a csapat szurkolói.

Amennyiben valóban az Arsenalnál folytatja pályafutását, úgy heti 80 ezer fontos (kb. 27 millió forint) fizetésével a csapat egyik legjobban fizetett játékosa lesz a heti 110 ezer fontot kereső Cesc Fabregas mögött. A lejáró szerződésű játékost főként anyagi nézetkülönbségek miatt engedte el a Chelsea: heti 80 ezer fontos fizetését ötven százalékkal szerette volna feltornázni, amire a klubvezetés nemet mondott, és nem is tett elé újabb ajánlatot.