Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
A Manchester City focicsapatát sérüléshullám sújtja, a csapat korábbi másodedzője, Raymond Verheijen szerint Roberto Mancini "őrült" módszerei miatt. A holland szakember állítja: Mark Hughes idején a ManCity játékosai voltak a legfittebbek, Mancini érkezése után viszont két hét alatt nyolcan is megsérültek.

Twitteres üzenetekben osztotta ki Roberto Mancinit, a ManCity menedzserét Raymond Verheijen. Az együttes korábbi pályaedzője Mark Hughes idején érkezett a klubhoz, majd az olasz szakember érkeztével távozott onnan.

"Most olvastam egy cikket a Manchester Cityt sújtó rendkívül nagy számú sérülésről. Remélem, Mancini idővel megkérdőjelezi az edzésmódszereit. Együttérzek a csapat játékosaival, nehéz időket élnek meg. Remélhetőleg egyikük sem szenved a karrierjét veszélyeztető sérülést. Szerencsére Craig Bellamy el tudott menekülni ebből a rezsimből, ezzel megmentette a karrierjét" - írta Verheijen, aki a Cardiff Citynél együtt dolgozik Bellamyval, a mikroblogon csütörtökön.

A ManCity csatára, Carlos Tevez és Bellamy is nyíltan kritizálta Mancini munkamódszereit. A klub közleményben állt ki edzője mellett, valamint kijelentette: Verheijen számára savanyú a szőlő, mert a szerződése lejárta előtt távoznia kellett.

Noha a Manchester City kerete rendkívül erősnek számít, szombaton, a Chelsea elleni Premier League-meccsen mindössze három védővel számolhat Mancini.

Verheijen az FC Business magazinnak adott interjújában arról is beszélt, hogy a City a PL legfittebb és sérülésektől legkevésbé hátráltatott csapata volt Hughes idején.

"Az előszezonban és az idény első felében minden játékosra számíthatott Mark Hughes. A City minden meccsre ugyanazzal a csapattal állt ki. A mi csapatunknál mutatta a legjobb eredményt a számítógépes adatfeldolgozás, a Prozone-statisztika. Az összes Premier League-csapat játékosai közül a mieink sprinteltek legtöbbször, és ők tették meg a legnagyobb távot így" - fejtegette a holland tréner.

"Mancini érkezése után drámaian megváltozott a helyzet. Valószínűleg rá sem néz a Prozone-statisztikákra. úgy döntött, többször egy héten dupla edzést tart, melyek gyakran két óra hosszúak. Nem meglepő, hogy a játékosok nyolc sérülést szedtek össze az első két hétben Mancini idején" - jelentette ki Verheijen.

Mindent egy helyen az Eb-ről