Vágólapra másolva!
A két magyar védővel felálló NAC Breda meglepetésre 4-2-re legyőzte a listavezető PSV Eindhovent a holland futballbajnokság 16. fordulójában. Dzsudzsák Balázs megszerezte nyolcadik gólját az idényben, ám ezúttal neki kellett gratulálnia Fehér Csabának és Horváth Gábornak.

Az első félidőben a várt fölényben játszott a PSV, a hazaiak azonban gyakorlatilag mindkét támadásukból betaláltak, így kétszer is egyenlíteni tudtak nem sokkal az eindhoveni gólok után.

Dzsudzsák - miután háromszor is kísérletezett a tizenhatoson kívülről - a PSV második gólját szerezte, Lens beadása után már csak rutinfeladat volt számára a labda hálóba passzolása, mivel a Breda kapusa tizenhatos széléig rohant ki.


A szünet után szép góllal fordítottak a hazaiak, Schilder okos visszagurítását Boussaboun jobb külsővel küldte a jobb felső sarokba.


A Breda a vezetés birtokában mind magabiztosabbá vált, és bár a játékrész második felében ismét fokozta a nyomást a PSV, Reis elpuskázta a nagy lehetőséget. Nem úgy a másik oldalon Amoah, aki egy kontra végén beállította a 4-2-es végeredményt.

Fehér Csaba és Horváth Gábor jól tette a dolgát NAC védelmében, mindketten végigjátszották a meccset, miként Dzsudzsák is, akinek a végén volt még egy veszélyes szabadrúgása.

A PSV utoljára március 11-én, az Ajax vendégeként kapott ki idegenben, a Twente szombaton beérheti a listavezetőt, ha nyer a NEC Nijmegen otthonában.

16. forduló:
NAC Breda - PSV Eindhoven 4-2 (2-2)
gól:
Leonardo (30.), Amoah (41., 79.), Boussaboun (50.), illetve Reis (17.), Dzsudzsák (33.)
kiállítva: Luijckx (NAC, 74.)