Vágólapra másolva!
Carlos Tévez után a Manchester United újabb meghatározó játékosát készül elcsábítani a városi rivális City. Az arab tulajdonos pénzében dúskáló csapat a fizetése miatt elégedetlenkedő Nemanja Vidicet szeretné januárban szerződtetni.

Vidic tavaly nyáron négy évre írt alá a Unitedhez, ám közel sem érzi olyan jól magát, mint öt éve, amikor a Szpartak Moszkvától az Old Traffordra került. A heti 90 ezer fontot kereső játékost elsősorban az bántja a Goal.com szerint, hogy Rio Ferdinandnak 30 ezer fonttal magasabb a heti fizetése, Wayne Rooney nemrégiben kiharcolt, az eddigieknél sokkal előnyösebb szerződése pedig csak olaj volt a tűzre. Vidic problémájára a Manchester City szeretne megoldást kínálni, a városi rivális állítólag kész megduplázni a játékos fizetését, vagyis heti 180 ezer fontot fizetni neki, mivel Roberto Mancini úgy érzi, nincs világklasszis védő a csapatában.

Tavaly a Chelsea ikonját, John Terryt is hasonló ajánlattal környékezte meg a City, de a középhátvéd végül maradt Londonban. Most - a Unitednál nemrégiben a csapatkapitányi karszalagot is megkapó - Vidicért legalább 30 millió fontot kellene fizetni. Az összeg előteremtése érdekében a jól kereső játékosok közül állítólag többet is elenged télen a City, távozhat Lescott, Adebayor, Given, Wright-Phillips és Bridge is. Szintén napirenden van Carlos Tévez eligazolása, amit hol tagad a klub, hol megerősít a csatár.