Vágólapra másolva!
Alekszandr Buharov, az orosz labdarúgó-válogatott csatára eléggé középszerű csapatnak tartja a magyar nemzeti együttest, amelynek tagjai közül senkit sem ismer.

A Rubin Kazany támadója a Szovjetszkij Szportnak nyilatkozott, mielőtt az orosz válogatottal útnak indult volna Győrbe, a szerda este 19.30-kor kezdődő barátságos mérkőzés színhelyére.

"Huszti Szabolcs? Őt természetesen ismerem, de eszembe nem jutott volna, hogy magyar. Sosem érdeklődtem a Zenit futballistájának állampolgársága felől" - idézte kedden internetes oldalán a moszkvai sportlap Buharovot.

Összeállításában - amelyben kiemelt hangsúlyt kapott a szovjetek által az 1986-os vb-n a magyar válogatottra mért 6-0-s vereség - a Szport Ekszpressz is megszólaltatta a támadót, aki leszögezte: most biztosan nem születik ilyen végeredmény. Az újságnak nyilatkozott a Rubin másik válogatott játékosa, a kazanyi csapatkapitány Szergej Szemak is, aki arról beszélt, hogy Magyarországról - földrajzi fekvésén és fővárosa nevén kívül - mit sem tudnak.

Viszont - szemben az újságírói felvetéssel - a középpályás egyáltalán nem tartja haszontalannak a barátságos mérkőzést, amely az utolsó fellépése lesz orosz szövetségi kapitányként a holland Guus Hiddinknek. "Bármilyen válogatott mérkőzés hasznos, így ez is, főleg a csapatépítés szempontjából, miközben tény, hogy a szbornaja rendre csak tétmeccset játszik, barátságosat a legritkábban. A magyarországi ráadásul a holland mester búcsúmeccse lesz, ezért is fontos számunkra" - mondta Szemak.

"Jó játékkal szeretnénk elköszönni tőle" - fűzte hozzá Buharov. Az orosz sportsajtó írásaiból kiderült, hogy a 19 fős keretből ketten sérüléssel bajlódnak, s egyelőre kérdéses Huszti szentpétervári csapattársának, a középpályás Vlagyimir Bisztrovnak és a válogatott csapatkapitányának, az Angliában légióskodó Andrej Arsavinnak a játéka.

A Szovjetszkij Szport szerint a londoni Arsenal támadója maga döntheti el, hogy pályára lép-e Győrött, vagy sem.