Vágólapra másolva!
Új sorozatunkban a jelenkor legnagyobb focistáinak első, élvonalban szerzett góljait bányásszuk elő, amelyek sok esetben máris előrevetítették az adott játékos későbbi pályafutását. Antonio Cassano például második mérkőzésén sarokkal vett át egy hosszú indítást, majd Laurent Blanc-t és Javier Zanettit becsapva lőtt győztes gólt az Inter ellen.

Cassano nevét gyorsan megtanulta Olaszország, amikor a Bari játékosa második mérkőzésén álomgólt lőtt az Internek. A támadó 17 éves és öt hónapos volt, amikor 1999. december 11-én Leccében először játszott az olasz élvonalban, és a fiatalokra bátran építő edző, Eugenio Fascetti a vereség ellenére is bizalmat szavazott neki egy héttel később az Inter ellen.

A mérkőzés jól kezdődött a Bari számára, hiszen a másik csatártehetség, a 18 éves Enynnaya a hatodik percben 35 méterről bombázott a hálóba (neki ez volt a harmadik mérkőzése és az első találata a Serie A-ban). Az Inter Vieri révén gyorsan egyenlített, és a klasszis játékosokat (Peruzzi, Panucci, Recoba, Di Biagio, Jugovics, Zamorano, R. Baggio) felvonultató milánóiak már beletörődtek a döntetlenbe, amikor a 87. percben Cassano kapott egy hosszú indítást a vendégek térfelének közepén. A csodaszép gólt temperamentumához méltóan a futópályán ünnepelte, amiért már akkor is sárga lap járt, de ez szemmel láthatóan nem zavarta a játékvezetővel is összeölelkező szupertehetséget, akinek mérkőzés utáni nyilatkozata is látható a felvételen.


www.global-soccer.eu