Vágólapra másolva!
A Nationwide pénzügyi és befektetési cégcsoport nem újította meg tízéves együttműködését az angol labdarúgó-válogatottal, pedig a focivébé előtt új ajánlatot kapott Fabio Capello csapata, ám akkor az angol szövetség (FA) vezetői - mivel bíztak a csapat jó vb-szereplésében - nemet mondtak a szerződéshosszabbításra. A magyarok elleni, Wembley-ben rendezendő augusztus 11-ei barátságos meccs jegybevételeiből sem számíthatnak nagy haszonra az angolok, a szokásosnál olcsóbban kínált belépők ugyanis alig fogynak.

Nagy-Britannia legnagyobb pénzügyi vállalata, a Nationwide 1999 óta az angol labdarúgó-válogatott főtámogatója, a legutóbbi szerződés értelmében négy év alatt 20 millió fontot fizetett a nemzeti csapatnak, illetve az angol futballszövetségnek (FA).

A Nationwide a július végén lejáró szerződést megújítása céljából a dél-afrikai labdarúgó világbajnokság előtt juttatta el új ajánlatát a szövetséghez, ám az FA ezt nem írta alá, mert arra számított, hogy a válogatott kiemelkedő eredményt ér el a világbajnokságon, s így fel tudja majd tornázni az ajánlatban szereplő összeget - írja az írországi RTÉ Business című gazdasági lap.

A vébé azonban kudarccal végződött, Anglia a nyolcaddöntőben megsemmisítő, 4-1-es vereséget szenvedett Németországtól, és kiesett. Ezt követően döntött úgy a Nationwide, hogy mégsem újítja meg a szerződését a válogatottal. A cég hivatalos álláspontja szerint "új marketingstratégia kidolgozására van szükség", és a teljes szponzorációs tevékenységüket szeretnék megújítani.

Így könnyen előfordulhat, hogy három hét múlva, augusztus 11-én egy főtámogató nélküli Anglia áll majd ki a Magyarország elleni barátságos mérkőzésre. Ráadásul még az is előfordulhat, hogy mindezt üresen kongó lelátók előtt kell megtennie. A 90 ezer nézőt befogadó londoni Wembley -tadionba meghirdetett találkozóra ugyanis nem fogynak a jegyek, írták a keddi angol lapok.

Az újságok szerint egyrészt a keserű véget érő világbajnoki szereplés állhat a háttérben, valamint az, hogy a szurkolók a vb-lázban elköltötték az összes félretett pénzüket, ugyanis legalább negyvenezer drukker utazott el Dél-Afrikába. Az FA ezért jelentősen csökkentette a jegyárakat: valamennyi belépőt 15 fontért (kb. 5100 Ft) kínálják (helytől függetlenül), 30 fontért (mintegy 10 200 forintért) pedig már családi jegyet lehet venni.