Vágólapra másolva!
Kína pénteken barátságos mérkőzésre várja az iráni futballválogatottat, amelynek szövetsége azt szeretné, ha semleges bírók vezetnék a találkozót. A kínai szövetség elnöke, Vej Ti tiszteletlennek tartja az irániak kívánságát, és elutasította a kérést. 

Vej Ti szerint az iráni kérés hátterében az áll, hogy ebben az évben három bundázással gyanúsított kínai játékvezetőt is letartóztattak. A tavaly kirobbant kínai bundabotrányba többek között belebukott a kínai szövetség korábbi első embere, Nan Jong is, akit januárban vett őrizetbe a pekingi rendőrség, akárcsak a 2002-es vb egyik bíróját, Lu Junt.

A kínai futball megtisztításával megbízott Vej elismerte, hogy régebben több bíró csalt el meccseket a szövetség volt tisztviselőinek parancsára, mostanra azonban szerinte sikerült felszámolni a korrupciót, a bírók pedig kötelesek haladéktalanul jelenteni, ha vesztegetési kísérlet jut a tudomásukra.

Vej tiszteletlenségnek nevezte az irániak kérését, és egy hazai bírót jelölt ki a mérkőzés levezetésére. "A kínai bírók nem lehetnek elfogultak saját hazájuk iránt, egyformán szigorúan kell fújniuk a mérkőzéseken" - jelentette ki.