Vágólapra másolva!
Az idény első kupadöntőjén óriási meglepetés született, a német bajnoki cím alighanem eldőlt, a Serie A-ban rekordgyőzelem született. Heti álomcsapatunk kapujában az angol ligakupa-döntő főhőse, a csatársorban pedig a Palermónak hetet rúgó Udinese két játékosa kapott helyet.

Kapus:

Ben Foster (angol, Birmingham City): A ligakupa döntőjében az Arsenal számított favoritnak, ám a birminghamiek heroikus küzdelemben nyertek. Persze ehhez az is kellett, hogy Foster szenzációs formában védjen, hiszen a második félidőben bravúrok egész sorát mutatta be.

Hátvédek:

Kafoumba Coulibaly (elefántcsontparti, Nice): A nizzaiak némileg váratlanul gyűjtötték be a három pontot Saint-Étienne-ben, és a győzelemben a jobbhátvédnek döntő érdemei voltak. Coulibaly ugyanis a második félidő elején az alapvonal közeléből bombázott egészen káprázatos módon a rövid felső sarokba, amivel valósággal sokkolta az ellenfelet.

Mats Hummels (német, Borussia Dortmund): A hét végén nagyjából eldőlt a német bajnoki cím azzal, hogy a Dortmund idegenben 3-1-re legyőzte a Bayern Münchent. A BVB játékosai közül Hummels a bajoroknál nevelkedett, most pedig gólt fejelt nekik.

Sergio Ballesteros (spanyol, Levante): A Primera División alsóházában rendkívül nagy a küzdelem, így egy-egy győzelem a szokottnál is többet érhet. A Levante számára tehát az Osasuna legyőzése nagyon értékes siker, főleg, hogy hátrányból fordított. Az egyenlítő találatot a csapatkapitány Ballesteros szerezte.

Christian Schulz (német, Hannover): A Bundesligában továbbra sem érvényesül a papírforma, ennek köszönhetően a hannoveriek is ott vannak a dobogón. A hétvégén idegenben győzték le a St. Paulit, köszönhetően annak, hogy a balhátvéd Schulz az utolsó percben gólt fejelt.

Középpályások:

Ashley Young (angol, Aston Villa): Jó hétvégéjük volt a birminghami drukkereknek, hiszen a City mellett az Aston Villa is nyerni tudott. A bajnokságban a kiesés ellen küzdő együttes a Blackburnt verte 4-1-re, és a jobbszélső Young igazi vezéregyéniség volt, nem csak két gólja miatt emelkedett ki a mezőnyből.

Scott Parker (angol, West Ham United): A londoni csapat remek hetet zárt, hiszen az FA-kupában 5-1-re legázolta a Burnleyt, majd a bajnokságban a jó formában lévő Liverpool ellen is nyerni tudott. A csapatkapitány Parker főleg az utóbbi találkozón brillírozott, parádés gólja mellett óriási futómennyiségével tűnt ki.

Simon Rolfes (német, Bayer Leverkusen): A gyógyszergyáriak csapatkapitánya tavasszal visszaverekedte magát a kezdő tizenegybe, és védekező középpályás létére kifejezetten gólerősen játszik. A múlt héten például csapata mindkét mérkőzésén betalált: az Európa Ligában a Metaliszt Harkiv, a Bundesligában pedig a Werder Bremen ellen.

André Ayew (ghánai, Olympique Marseille): A Ligue 1 címvédője ebben a szezonban is harcban van az aranyért, de hétvégén úgy tűnt, hogy Nancyban lépéshátrányba kerül. Az OM-nek azonban Ayew vezérletével sikerült fordítania: a ghánai balszélső az első félidő hajrájában, majd a második játékrészben is betalált.

Csatárok:

Alexis Sánchez (chilei, Udinese): Az udinei csapat 2011-ben még nem szenvedett vereséget a Serie A-ban, vasárnap a Palermót szedte ízekre. A több sztárklub által is kiszemelt Sánchez ezúttal nem szélsőként, hanem csatárként futballozott, és ellenállhatatlan volt, hiszen mesternégyest ért el.

Antonio di Natale (olasz, Udinese): Sánchez társa a csatársorban szintén remekelt a Palermo ellen, igaz, Di Natale esetében a sok gól nem váratlan. A támadó az előző idényben gólkirály volt a Serie A-ban, mostani mesterhármasával pedig megint átvette a vezetést a góllövőlistán, már 21-nél jár.

www.global-soccer.eu