Vágólapra másolva!
Az angol szövetségi kapitány szerint maximum száz szó kell, hogy tudjon kommunikálni a válogatott játékosaival. Capello szerint a gazdaságról nem tudna angolul beszélni, de a taktikai értekezletek sokkal egyszerűbbek.

Fabio Capello angoltudása került előtérbe egy hétfői sajtótájékoztatón. Az angol válogatott kapitánya elismerte, hogy a tévében még feliratos műsorokat néz, de szerinte a taktikai értekezletek nem annyira bonyolultak.

A korábbi Milan- és Real Madrid-edzőt három éve nevezték ki Angliában, idényenként hatmillió fontért. Utóbbi paramétereket a helyi újságírók is Capello orra alá dörgölték, majd az olasz tréner nyelvtudására vonatkozó kérdések egyikénél tolmácsának, Christian Lattanziónak kellett segítenie. Capello nem örült ennek, és visszatámadt: "Értenek engem? Miért kérdezték ezt? Mennyi nyelvet beszélnek maguk? Azt hiszem, a játékosok mindent megértenek, mikor beszélek velük. Ez fontos ebben a munkában. A gazdaságról, vagy másról nem tudnék beszélni. De amikor a taktikáról van szó, nem használsz sok szót. Nem sok különböző dologról kell beszélnem. Maximum száz szó" - magyarázta Capello.

Ezzel együtt erősen kérdéses, hogy milyen hatékonyan kommunikál a játékosaival Capello. Az Independent nevű napilap szerint Gareth Barry arcára volt írva a tanácstalanság, miután az edző őt nevezte csapatkapitánynak a Ghána elleni keddi meccsre, miközben három napja Walesben még a kispadra sem ülhetett le.

Capello segítője, Franco Baldini kifogástalanul tud angolul, nagyrészt ő beszél a játékosokkal, ám elképzelhető, hogy hamarosan munkát kap a korábbi klubjánál, a Romában.

Jelenleg Anglia vezeti az Eb-selejtezők G csoportját, de Gary Neville szerint "ha a pályán sem jönnek majd az eredmények, akkor nagyon nehéz lesz visszafordítani a folyamatokat."