Vágólapra másolva!
Pénzbüntetések mellett komoly eltiltásokkal sújtotta a szerb Vojvodina vezetőit és játékosait a Szerb Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága, amely megtárgyalta kupadöntőn történteket. A májusi mérkőzést a Partizan 2-1-re nyerte úgy, hogy a Vojvodina játékosai a 83. percben levonultak a pályáról.

A Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) fegyelmi bizottsága súlyos büntetéseket rótt ki a szerb kupa döntőjén történt incidensek miatt. A Partizan és a Vojvodina mérkőzése a fővárosi csapat 2-1-es vezetésénél a 83. percben félbeszakadt, mivel az újvidéki játékosok és a szakvezetés elégedetlen volt a játékvezető ítéleteivel, és tüntetőleg levonult a pályáról.

A találkozót végül a zöld asztalnál 3-0-ra a Partizan nyerte, így a bajnokság megnyerése mellett a kupaelsőséget is begyűjtötte. A legsúlyosabb, egy-egy éves büntetést Milan Cabric, a Vojvodina biztonságért felelős biztosa és Miroslav Smajic, az újvidéki klub hivatalos képviselője kapta. Ratko Butorovic klubelnök, illetve az egy hete lemondott edző, Zoran Milinkovic hathónapos büntetést kapott, csakúgy, mint a csapatkapitány, Nikola Lazetic, valamint a Partizant erősítő Marko Jovanovic.

Az újvidéki klubtól ráadásul a következő idényt hárompontos büntetéssel kezdheti meg.

Ami a pénzbüntetéseket illeti, az újvidékiek közül Zeljko Brkicet, Nikola Lazeticet és Marko Perovicot kivéve valamennyi labdarúgónak, akiknek a neve szerepel a mérkőzés jegyzőkönyvében 50 ezer dinárt (150 ezer forintot) kell fizetnie, míg a belgrádiaknál ugyanezt a penzumot Marko Jovanovic és Mohamed Kamara úszta meg.

A Partizan ghánai játékosa, Prince Tagoe 140 ezer dináros (420 ezer forint) büntetést kapott, a két klubnak pedig 600-600 ezer dinár (1,8 millió forint) büntetést kell fizetnie. Az érintetteknek fellebbezhetnek a döntés ellen.