Vágólapra másolva!
Bajnokok Ligája, Európa Liga, topligák, volt honnan válogatni a heti álomcsapatba. A tizenegyet a dél-amerikaiak uralják: három argentin, két brazil és egy uruguayi is bekerült, de a latin focit képviseli egy portugál is.

Kapus:

Vicente Guaita (spanyol, Valencia): Érdekes a helyzet kapusposzton a Valenciánál, hiszen a klubnak két kiválósága is van. A brazil Diego Alves a múlt héten a Bajnokok Ligájában védett, és nem kapott gólt Genkben, de a bajnokin már Guaita állt a kapufák között, és nagy szerepe volt abban, hogy az együttes 1-0-ra nyerni tudott Gijónban.

Hátvédek:

Rafinha (brazil, Bayern München): A bajorok brazil játékosa csak csereként állt be a Villarreal elleni BL-meccsen, de teljesítményére nem lehetett panasz, hiszen gólt is szerzett. A hét végén a Schalke ellen már a kezdőben kapott helyet, és egykori csapata ellen is kiválóan futballozott.

Martín Demichelis (argentin, Málaga): Az andalúziai klub alaposan bevásárolt az idén, és egyelőre nem is szerepel rosszul a bajnokságban. A héten két meccset is nyert a csapat, ráadásul kapott gól nélkül, és a hét végi, Mallorca elleni idegenbeli találkozót Demichelis találata döntötte el.

Karim Haggui (tunéziai, Hannover): Az előző idény remeklése után a hannoveriek a jelenlegi szezonban is ott vannak a Bundesliga élmezőnyében, pedig immár a nemzetközi porondon is helyt kell állniuk. Az Európa Ligában a Standard Liege elleni gól nélküli döntetlent a hét végén a bajnoki címvédő Borussia Dortmund legyőzése követte, utóbbi meccsen Haggui is betalált.

Emiliano Insúa (argentin, Sporting): A lisszaboni együttes az Európa Ligában idegenben kezdett a csoportkörben, de az FC Zürich ellen magabiztosan gyűjtötte be a három pontot. A nyáron a Liverpooltól igazolt argentin balhátvéd, Insúa már a negyedik percben megadta az alaphangot egy góllal.

Középpályások:

Nani (portugál, Manchester United): A hét vége rangadóját az Old Traffordon játszották, ahol a MU úgy győzte le a Chelsea-t, hogy Wayne Rooney még egy tizenegyest is kihagyott. A büntetőt Nani harcolta ki, aki emellett szerzett egy rendkívül látványos találatot, és pokollá tette a londoniak balhátvédjének, Ashley Cole-nak az életét.

Joey Barton (angol, Queen's Park Rangers): Buzsáky Ákos együttese az átigazolási időszak utolsó napjaiban több rutinos játékost is igazolt, az egyik legfontosabb erősítés Barton megszerzése volt. A kőkemény középpályás rögtön megkapta a csapatkapitányi karszalagot, é a Newcastle United, majd a Wolverhampton ellen is kiválóan játszott, utóbbi összecsapáson gólt is szerzett.

Roberto Firmino (brazil, Hoffenheim): A hoffenheimiek egyik fő ismérve, hogy igyekeznek ismeretlen, fiatal tehetségeket igazolni. Firmino esetében a jelek szerint egy igazi kincset találtak, hiszen a tizenéves brazil ebben a szezonban fantasztikusan játszik, a hét végén a Wolfsburg ellen kétszer is eredményes volt.

Lukas Podolski (német, Köln): A válogatott játékos óriási kedvenc Kölnben, azonban az új tréner, Staale Solbakken eddig nem volt elégedett vele, előfordult, hogy ki is hagyta a csapatból. A hét végén a Bayer Leverkusen ellen azonban ismét bizalmat szavazott neki, és Podolski két góllal bizonyított.

Csatárok:

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A szupersztár a Milan elleni BL-csoportmeccsen is megvillantotta zsenijét, hiszen parádés gólpasszt adott Pedrónak, az igazi szuperprodukciót azonban a hét végére tartogatta. Az Osasuna ellen az egész Barca remekelt, de Messi még közülük is kiemelkedett: mesterhármasa mellett két gólpasszt adott, valamint két alkalommal csak a kapufa akadályozta meg az újabb találatokban.

Edinson Cavani (uruguayi, Napoli): A délolasz csapat egyelőre semmi jelét nem adja annak, hogy az előző szezonbéli remeklése kifutott eredmény lett volna. A nápolyiak a BL-ben idegenben játszottak döntetlent a Manchester Cityvel, majd a bajnokságban a címvédő AC Milant verték, és a Matador becenévre hallgató Cavani a két találkozón négyszer volt eredményes, a Serie A-ban mesterhármast vágott.

www.global-soccer.eu