Vágólapra másolva!
A Ferencváros kizárólag minőségi külföldi focistákat kíván szerződtetni az átigazolási időszakban, hazai játékosokat ugyanis nem tud, mondta Prukner László vezetőedző a klub honlapján. Prukner azt is elárulta, hogy a felkészülés során csakis komoly ellenfelekkel szeretné játszatni csapatát.

"Nagy változásokra ne számítson senki, úgy tűnik, hogy magyar futballistákat nem tudunk igazolni" - fejtegette a szakember az ftc.hu-n. Prukner arról is beszámolt, hogy a próbajátékosokat két hétig tesztelik, de csak akkor kerülhetnek a Fradihoz, ha erősebbek a keret jelenlegi focistáinál. Az FTC két argentint, Matias Birgét és Matias Gerardo Sosát, illetve az amerikai U20-as válogatott Ali Hassant teszteli.

Prukner elmondta, Fitos László jelenleg Szolnokon készül, elképzelhető, hogy ő ott folytatja tavasszal. A kölcsönbe kerülő játékosokról a Ferencváros csak akkor dönt majd, ha már kiderült, hogy kiket igazol le.

A szakember szerint az sem mindegy, hogy kik ellen mérkőznek a tavaszi rajtig hátralevő időben. "Külön kérésem volt, hogy csakis minőségi ellenfelekkel mérkőzzünk, olyanokkal, amelyek hozzánk hasonló játékerőt képviselnek. Meggyőződésem ugyanis, hogy csak egy erős ellenféllel szemben lehet felmérni, hogy hol tartunk. Annak nem sok értelmét látnám, hogy NB II-es, NB III-as csapatok ellen lépjünk pályára, hiszen a bajnokságban sem ilyen játékerőt képviselő együttesek lesznek a vetélytársak."

Prukner a tavaszi szezonnal kapcsolatos várakozásairól is beszámolt a honlapnak. "Azt szeretném, ha a látványos meccseinkből minél több lenne, valamint azt - erre a személyes beszélgetések alkalmával is nagy hangsúlyt fektettünk - hogy mentálisan megerősödjön a csapat. Ne fordulhasson elő többet, hogy elveszítünk olyan mérkőzéseket, mint a Zalaegerszeg, a Debrecen vagy éppen a Paks elleni volt."