Vágólapra másolva!
Hat perc alatt három gólt szerzett a Videoton a hajrában, ezzel nyert az Újpest ellen a labdarúgó NB I 15. fordulójának vasárnapi játéknapján. Győzelmével a címvédő székesfehérvári csapat a negyedik helyen áll a tabellán.

NB I, 15. forduló:
Videoton FC - Újpest FC 3-0 (0-0)
Székesfehérvár, 4150 néző
v.: Fábián
Videoton: Tujvel - Brachi, Vinicius, Caneira, Oliveira - Tóth B. (Vasiljevic 73.), Mitrovic - Gosztonyi (Nikolics 58.), Sándor, Walter (Nagy D. 84.) - Alves
Újpest: Balajcza - Szokol, Lipták, Mihajlovic, Nagy P. - Balogh B. (Balajti 83.), Markovic, Tajthy, Egerszegi (Lázár 58.), Kovács D. (Rubus 55.) - Simon K.
gól: Nikolics (79., 82.), Alves (85.)
kiállítva: Mihajlovic (51.)
sárga lap: Mitrovic (55.), illetve Kovács D. (31.), Markovic (40.), Lipták (90.)

A találkozó kezdésénél a hazai szurkolók a lelátón kifeszített felirattal üzentek a Videotontól ezen az őszön mellőzése miatt távozó, végül Újpesten kikötő Lipták Zoltánnak: "Lipták, itt király voltál, miért csináltál magadból udvari bolondot?"

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Nikolics gólöröme

Az utóbbi években nem termett sok babér az Újpest számára a Videoton ellen, és a két csapat idei őszi találkozóján is a fehérváriak irányították a játékot. Hiába volt azonban a mezőnyfölény, Paulo Sousa csapata csak helyzetig és kapufáig jutott az első 45 percben. A vendégek védekezésre rendezkedtek be, komolyabb veszélyt nem jelentettek a bajnoki címvédő kapujára, és csak Balajcza Szabolcs védéseinek köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba.

A második félidő elején rendületlenül ostromolt a Videoton, két kapufa jelezte fölényét. Aztán az 51. percben nagyon közel került a gólhoz Sousa csapata, Mihajlovic a 16-oson belül buktatta Alvest. A védő piros lapot, a hazai csapat büntetőt kapott, de a brazil 11-esét Balajcza védte.

Az emberelőnyben játszó fehérváriak sorra dolgozták ki helyzeteiket, a lilák kapusa azonban újabb bravúrokat mutatott be, egészen a mérkőzés hajrájáig, amikor Nikolics közeli fejesénél már ő sem tudott menteni. A szerb csatár három perccel később lövésből volt eredményes, majd Alves állította be a végeredményt.