Vágólapra másolva!
Az idegenbeli 1-0-s siker után hazai pályán 3-2-es vereséget szenvedett a Bayern München az Inter ellen és elbúcsúzott a labdarúgó Bajnokok Ligájától. A nyolcaddöntő visszavágóján 60 percen át lefocizta a címvédőt a bajor együttes, ám a hajrában az óriásit küzdő vendégek megfordították a találkozót. A nap másik csatáját a Manchester United nyerte, miután az idegenbeli 0-0 után, hazai pályán Hernandez két góljával 2-1-re verte az Olympique Marseille-t.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Bayern München (német) - Internazionale (olasz) 2-3 (2-1)
München, 66 ezer néző
v.: Pedro Proenca (portugál)
Bayern: Kraft - Lahm, Van Buyten (Badstuber, 70.), Breno (Kroos, 90.), Pranjic - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben (Hamit Altintop, 68.), Müller, Ribéry - Gomez
Inter: Julio César - Maicón, Ranocchia, Lúcio, Chivu (Nagatomo, 87.) - Thiago Motta - Cambiasso, Stankovic (Coutinho, 50.) - Sneijder - Pandev (Harja, 90.), Eto'o
gól: Gomez (21.), Müller (31.), illetve Eto'o (3.), Sneijder (63.), Pandev (88.)
továbbjutott: az Inter 3-3-as összesítéssel, idegenben rúgott több góllal

A nemzetközi kupákban utolsóként állva maradt olasz csapat, az Inter az olasz futball becsületéért is küzdött a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján. ráadásul a címvédő helyzete borzalmasan nehéznek tűnt: az első mérkőzésen hazai pályán kapott ki 1-0-ra.

A németeknél mindenki hadra fogható volt, olyannyira, hogy Breno is elfoglalhatta helyét a védelem tengelyében (ő a legutóbbi, Hamburg elleni 6-0-ra megnyert bajnokin nem játszott), Kroos így kispados lett, Luiz Gustavo pedig előre lépett a középpályára Schweinsteiger mellé. Az Internél Lúcio szereplése volt csupán kérdéses, de a brazil bekk végül a kezdőben kapott helyet.

A Bayern kezdte a mérkőzést, és mindössze negyven másodpercre volt szükség az első helyzetre: Robben szabadrúgásáról éppencsak lekéstek a csatárok, így Julio César védett. A 3. perc elején jött a hidegzuhany, Eto'o kapott lesgyanús helyzetben jó labdát Pandevtől, és ügyesen elgurította azt Kraft lábai között (0-1).

A 10. percben Müller került hasonló helyzetbe, de lövésébe a visszarohanó Ranocchia belevetődött. A védő összecsúszott kapusával, így ápolni is kellett.

Többet birtokolta a labdát a Bayern, de veszélyesebbnek tűnt a kapu előtt a vendégcsapat, Louis van Gaal, a hazaiak trénere nem véletlenül jegyzetelt izgatottan. Hogy jó meglátásokat írt fel, nem tudni, a 21. percben félre is dobhatta a ceruzát, hiszen egyenlítettek tanítványai.

Robben vezetgette a labdát zavartalanul, 22 méteres lövését Julio César magához akarta ölelni, de kiejtette, Gomez pedig a kapunak háttal állva az üres hálóba húzta (1-1).

http://tv2.hu/bajnokokligaja/video/bayern-munchen-internazionale-2-3/player/embed


A 31. percben Robben átadásába Lúcio olyan szerencsétlenül nyúlt bele, hogy a labda éppen a ziccerben érkező Müller elé került, aki okosan átemelte a kivetődő Julio Césart (2-1).

Válaszul Sneijder lőtt a bal kapufa mellé. A 35. percben az olasz kapus ziccert fogott, Robben lépett ki Ranocchia mellett, de lövése elakadt Julio Césarban, a labda végül a léc fölé pattant. Négy perccel később Sneijder indította Stankovicot, aki hosszan tolta meg, majd gyanús körülmények között elesett a kivetődő kapusban, a portugál játékvezető továbbot intett.

Az ellentámadásból előbb Gomez szerzett majdnem gólt, miután teljesen reménytelen helyzetben is elpöckölt Julio César mellett, a gólvonal felé csordogáló labdára Müller és Ranocchia együtt rajtolt, a becsúszó olasz védő mentésébe Müller még cipőorral beleért, de a jobb kapufa mentett.

A második félidő elején a kezdeti lendületes rohamok első gólt ígérő jelentét a 48. percben láthattuk, de Schweinsteiger 20 méteres lövését könnyedén fogta az Inter kapusa. Az 50. percben a megsérült Stankovic helyére Coutinho állt be. Az 59. percben Ribéry 13 méterről a lelátóra küldte a labdát. A 62. percben Julio César elképesztő nagyot védett, Ribéry ezúttal is a bal szélen tette bolonddá az Inter védelmét, beadása elszállt a bekkek feje fölött, Gomes félfordulattal, kapásból tüzelt, a kapus nagy reflexszel mentett.

A 63. percben váratlanul egyenlített az Inter. Coutinho balról remekül lőtte keresztbe a labdát Eto'onak, aki a 16-os jobb csücskétől lekészítette lövésre Sneijdernek, a holland középpályás pedig szétbombázta a jobb alsót (2-2).

Forrás: AFP

A 66. percben Ranocchia révén akár a vezetést is megszerezhette volna az Inter, de a bekk a nagy kavarodásban nem tudta a kapuba gyömöszölni a labdát. Egy perccel később Pandev vett mellre egy labdát a kapunak háttal állva, befordult, de ballal, 16 méterről kapu fölé lőtt.

A sérült Robben nem folytathatta, helyére Hamit Altintop érkezett, egy perc múlva Van Buyten is lebicegett, a helyén Badstuber folytatta.

A Bayern saját sorsát nehezítette meg azzal, hogy visszavett a tempóból, ha mégis az Inter kapuja elé ért, akkor határozatlan volt. Így aztán a 88. percben a német drukkerek által kifütyült Inter visszajött a sírból: egy előrevágott labdát Breno csúnyán elnézett, Eto'o megszerezte, középre terelgette, majd Pandev elé tálalt, a macedón csatár pedig futtából, 14 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (2-3).

A portugál játékvezető hosszabbított ugyan négy percet, de a bajorok már képtelen voltak újítani, kiestek a Bajnokok Ligájából.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Manchester United (angol) - Olympique Marseille (francia) 2-1 (1-0)
Manchester, Old Trafford
v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
Manchester United: Van der Sar - O'Shea (Rafael, 37.; Fabio, 70.), Smalling, Brown, Evra - Nani (Valencia, 62.), Scholes, Carrick, Giggs - Rooney, Hernandez
Marseille: Mandanda - Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo - Mbia (Ayew, 80.), Cheyrou - Lucho González - Rémy, Gignac (Valbuena, 69.), André Ayew
gól: Hernandez (5., 75.), illetve Brown (82., öngól)
továbbjutott: az MU 2-1-es összesítéssel

Az első mérkőzés gól nélküli döntetlenjét követően a Manchester United tűnt a párharc egyértelmű esélyesének. Ugyan a védelem tengelyéből hiányzott a sérült Nemanja Vidic, középső védőként így Chris Smalling és Wes Brown lépett pályára, csakúgy, mint kilenc nappal korábban a Liverpool elleni bajnokin.

A Marseille korábbi kilenc angliai fellépésén mindössze egyszer tudott nyerni, és öt perc után úgy tűnt, nem most jön el a franciák újabb nagy napja. A MU ugyanis a Berbatov helyén kezdő Hernandez révén vezetést szerzett (1-0), a mexikói csatár Giggs éles középre adását közvetlen közelről váltotta gólra.

Az első félóra végén Lucho Gonzalez 18 méteres szabadrúgásból csavart nem sokkal a bal felső sarok fölé-mellé. A 36. percben egy legurított szöglet után Taiwo adott be balról, az érkező Diawara az elmélázó Scholes mögül ziccerben fejelhetett, de egy méterrel a jobb kapufa mellé bólintott.

A félidő hajrájában az egyik oldalon Hernandez gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül, míg a másik oldalon egy lepattanó labdát Rémy centikkel lőtt a léc fölé - maradt az 1-0, ami a MU továbbjutását jelentette 45 perc után.

A második félidő elején Rooney villogott volna, de beadását Mandanda kapus húzta le, majd lövését Heinze blokkolta. A második félidő első negyedórájában sem változott a meccs képe, a Manchesternél volt többet a labda, a Marseille szögletek utáni fejesekkel veszélyeztetett főleg.

http://tv2.hu/bajnokokligaja/video/manchester-united-olympique-marseille-2-1/player/embed


A 75. percben Hernandez megduplázta saját és csapata góljainak számát. Valencia remekül ugratta ki Giggset, aki az alapvonalról középre adott, az egyedül érkező mexikói pedig a kapu közepébe passzolt (2-0). A 79. percben Rémy tüzelt a tizenhatos sarkáról, Van der Sar védett a bal alsó saroknál.

A 82. percben a sokadik Marseille-szöglet gólt eredményezett. Egy bal oldali beadás után Heinze szorításában Brown csúsztatott saját kapujára, Scholes már csak a gólvonal mögül tudta kivágni a labdát, öngól (2-1).

Az eredmény a hátralévő időben már nem változott, a Manchester United nehezen, de 2-1-es összesítéssel kivívta a negyeddöntős szereplést.

A szerdai program, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Chelsea (angol) - FC Köbenhavn (dán) 20.45 (az első mérkőzésen: 2-0)

Real Madrid (spanyol) - Olympique Lyon (francia) 20.45 (az első mérkőzésen: 1-1)

A negyed- és elődöntő sorsolását pénteken tartják Nyonban.