Vágólapra másolva!
A Kecskemét kedden megtartotta az első meccsen szerzett négygólos előnyét a Siófok ellen, és 1-1-es döntetlent elérve elsőként bejutott a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe. A ZTE hazai pályán verte ki az MTK-t, míg a Videoton az idegenbeli döntetlen után hazai pályán alaposan kitömte a Honvédot. 

Eredmény, MK-negyeddöntő, visszavágó:
Videoton FC - Budapest Honvéd 4-0
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 2000 néző
v.: Iványi
Videoton: Bozovic - Milanovic, Vaskó, Izing, Andic - Gosztonyi (Gyurcsó, 60.), Sándor Gy., Polonkai, Szakály - Alves, Lencse (Elek B., 81.)
Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú - Moreira, Akassou, Horváth A. (Sadjo, a szünetben), Ivancsics (Fieber, 73.) - Bright (Danilo, a szünetben), Vólent
gól: Gosztonyi (3.), Lencse (28., 80.), Gyurcsó (90.)
továbbjutott: a Videoton 5-1-es összesítéssel

A 3. percben máris vezetést szerzett a Videoton: Lencse kapott kitűnő indítást a bal oldalon, éles szögből középre adott, Gosztonyi pedig úgy lőtt a kapuba két méterről, hogy a becsúszó Hajdú lábán még megpattant a labda, becsapva ezzel a visszavetődő Kemenest (1-0).

Három perc múlva ismét Gosztonyi került helyzetbe, ezúttal azonban hibázott. A 15. percben Sándor György 16 méterről lőtt a kapu fölé.
22 percet kellett várni az első Honvéd-lehetőségre, ekkor Debreceni fejesét védte bravúrral Bozovic. Két perc múlva Hajdú bal oldali beadása ugyan lecsúszott, de így kanyarodott veszélyesen a kapu felé, Andic kétségbeesetten mentett szögletre a bal kapufánál.

A 27. percben fantasztikus góllal növelte előnyét a Videoton. Alves megkötényezve Botist szépen tisztára játszotta magát, 14 méteres ziccerét Kemenes bravúrral hárította, de a kipattanó labdára egyik védő sem ment. Alves az alapvonaltól középre adott, és a kapunak háttal álló Lencse a 11-es pont felé mozogva, a levegőben úszva akrobatikus mozdulattal, a bal kapufa segítségével talált be (2-0).

A 36. percben ismét Lencse és Alves bolondította meg a vendégvédelmet, előbbi ziccerből az üresen érkező társ elé passzolt, de a brazil támadó az üres kapu fölé lőtt.

A 39. percben Moreira az alapvonalról adott középre, a hosszú saroknál érkező Ivancsics kapásból, ballal centikkel lőtt a bal felső sarok fölé.

A szünetben kettőt is cserélt a Honvéd, érkezett Sadjo és Danilo. Az 51. percben Szakály remekül csavart kapura, Kemenes mozdulatlanná dermedve nézte, ahogy a labda a kapufát súrolva hagyta el a játékteret.

Az 54. percben Andic csavart a jobb kapufa mellé egy szabadrúgást. A folyamatos Videoton-nyomás a 73. percben érett majdnem újabb góllá, de Polonkai 14 méteres bombáját Kemenes bravúrral védte.

A 81. percben Lencse már a második gólját szerezte, egy labdalopás után a 16-os vonaláról nagyon szépen csavart a kapu bal oldalába (3-0). A 4-0-s végeredményt a csereként beállt Gyurcsó állította be egy okos emeléssel, a Videoton 5-1-es összesítéssel jutott elődöntőbe.

További eredmények, negyeddöntő, visszavágó:
BFC Siófok - Kecskeméti TE-ERECO 1-1 (1-1)
Siófok, 150 néző
v.: Kulcsár Katalin
Siófok: Szalma - Márton, Katona, Horváth A., László - Homma (Délczeg, a szünetben), Melczer (Csermelyi, a szünetben), Ludánszki, Marozsán (Szesztrás, 73.) - Lukács, Pécseli
Kecskemét: Akovic - Preklet (Radanovic, 52.), Koszó, Urbán, Farkas I. - Alempijevic, Savic (Ebala, 56.), Bertus, Bori (Patvaros, 70.), Vujovic - Dosso
gól: Melczer (15.), illetve Dosso (11.)
továbbjutott: a Kecskemét, 6-2-es összesítéssel.

ZTE FC - MTK Budapest 2-1 (1-1)
Zalaegerszeg, 4352 néző
v.: Kassai
ZTE: Vlaszák - Kovács G., Bogunovic, Miljatovic, Panikvar - Rajcomar (Simon, 73.), Simonfalvi, Kamber, Horváth A. (Szalai, 57.), Balázs (A. Delic, 22.) - Turkovs
MTK: Szatmári - Vukadinovic, Sütő, Szekeres, Ladányi (Tischler, 86.) - Vukmir, Vadnai - Könyves, Kanta, Frank (Pál A., 73.) - Eppel (Urbán, 55.)
gól: A. Delic (36.), Turkovs (48.), illetve Könyves (43.)
továbbjutott: a ZTE 2-1-es összesítéssel.

Szerdán játsszák:
Kaposvári Rákóczi - Újpest FC 17.00 (az első mérkőzésen: 3-2)