Vágólapra másolva!
A Lille belga támadója, Eden Hazard már tavaly nyáron is az egyik legkeresettebb futballista volt a játékospiacon, azonban a francia bajnokcsapatnak akkor még sikerült megtartania. A L'Équipe értesülései szerint azonban a Chelsea most januárban megint bejelentkezett érte.

A mindössze 21 éves futballista nemcsak szélsőként, hanem visszavont középcsatárként is kiemelkedő teljesítményre képes, és ezért gyakran szokták Lionel Messihez hasonlítani.

Az előző szezonban a Ligue 1 legjobb játékosának választották meg, és nagy szerepe volt abban, hogy a Lille megnyerte a bajnoki címet. Ennek megfelelően több sztárklubbal is kapcsolatba hozták: érdeklődött iránta az Arsenal, az Internazionale, a Bayern München és a Real Madrid is.

A Bajnokok Ligájában való szereplés lehetősége azonban elég volt ahhoz, hogy a Lille megtartsa legjobbját, Hazard pedig kijelentette, hogy szeretne pályára lépni a klub új stadionjában is, amely csak 2012 nyarán lesz kész.

Elképzelhető azonban, hogy ezt már nem a Lille focistájaként teszi majd meg, mivel a L'Équipe úgy tudja, hogy a Chelsea már januárban szeretné őt megvenni. A francia sportnapilap információi szerint a londoniak már fel is vették a kapcsolatot a Lille-lel, és 30 millió eurót áldoznának az üzletre, de a franciák legalább a szezon végéig meg akarják tartani Hazardot - és akkor is legalább tízmillióval többet szeretnének kapni érte.

Mindenesetre ha Hazard már a télen klubot vált, akkor biztosan megdönti az idei átigazolási rekordösszeget, amelyet jelenleg a 19 millió euróért a Dinamo Moszkvába szerződött Dzsudzsák Balázs tart.

További átigazolási hírek

A Chelsea bejelentette, hogy kapott egy hivatalos ajánlatot brazil középhátvédjéért, Alexért - az érdeklődő csapat nevét nem árulták el, de angol lapértesülések szerint a Queens Park Rangersről van szó. A Lille lengyel válogatott szélsője, Ludovic Obraniak a Girondins Bordeaux-ba igazolt. A Dailly Mirror úgy tudja, hogy az Everton 2,5 millió fontot kínált a Manchester United ír középpályásáért, Darron Gibsonért. Az Anzsi Mahacskala állítólag az AC Milan holland középpályását, Clarence Seedorfot szerződtetheti.

www.global-soccer.eu