Vágólapra másolva!
Az angol Guardian értesülései szerint a FC Barcelona és a Real Madrid jelenlegi edzője, Josep Guardiola és José Mourinho is esélyes az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A lap úgy tudja, az angol szövetség (FA) nem csak Harry Redknappre, a Tottenham edzőjére gondolt a lemondott Fabio Capello utódjaként, hanem továbbra sem veti el az ötletet, hogy újra egy külföldi edző legyen a kapitány.

Mourinhót már Capello kinevezése előtt is esélyesnek tartották, melletteszól, hogy korábban évekig dolgozott a Chelsea-nél, és a Sun című bulvárlap azt írta, a héten Londonban járt, hogy lakást nézzen.

Guardiola azért kerülhetett szóba, mert a szezon végén lejár a szerződése a Barcelonánál, és egyelőre nem döntött arról, meghosszabbítja-e, bár a spanyol lapok szerint napokon belül sor kerülhet a megegyezésre.

Guardiola az angol fogadóirodáknál is felkerült az esélyesek közé, de a kapitányjelöltek közül Redknapp, Mourinho és a válogatottat a hollandok elleni, 3-2-re elvesztett meccsen irányító Stuart Pearce is megelőzi.

Az FA pénteken jelentette be, hogy a Premier League jelenlegi szezonjának végéig nem jelöli ki a válogatott új szakvezetőjét. "A jelöltlistán szereplő szakemberek közül többen is szerződésben állnak, és senkinek az idényét sem szeretnénk megzavarni" - indokolta az FA döntését Alex Horne főtitkár.

Az angol bajnokság május 13-án zárul, azaz kevesebb mint egy hónappal a június 8-án kezdődő, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság előtt, melyen a franciákkal, a svédekkel és az ukránokkal szerepel egy csoportban a válogatott.