Vágólapra másolva!
Rafael Benítezt nevezték ki ideiglenesen, a szezon végéig a Chelsea edzőjének a szerdán menesztett Roberto Di Matteo helyére, közölte a BBC, amely szerint Roman Abramovics tulajdonos Josep Guardiolát szeretné a nyártól a csapata élén látni.

Roberto Di Matteónak az állásába került a keddi esti 3-0-s Bajnokok Ligája-vereség a Juventus otthonában. A BBC úgy tudja, Rafa Benítezt Josep Guardiola esetleges nyári érkezésének reményében nevezte ki csupán átmenetileg Abramovics.

Az orosz tulajdonos 2003-ban vette át a londoni csapatot, azóta az 52 éves spanyol edző lesz a kilencedik, akit kinevez.

"Beníteznek jelentős tapasztalatai vannak a legmagasabb szintű futballról, a munkája azonnal segíthet a céljaink elérésében" - tudatta a Chelsea közleménye.

Beníteznek ugyanakkor nem volt munkája 2010 decembere óta, mikor menesztették az Intertől. A spanyol a legnagyobb sikerét ugyanakkor Angliában érte el: 2004-től hat éven át dolgozott a Liverpoolnál, amellyel 2005-ben BL-t nyert, 2007-ben döntőig jutott a sorozatban.