Vágólapra másolva!
Az Újpest csatárát, Kabát Pétert nem zavarja, hogy megosztó személyiségnek tartják, az NB I-es góllövőlistát tíz góllal vezető játékos úgy érzi, a szurkolók szélsőséges reakciói azt jelzik, hogy valamit jól csinál. Ha a rosszakarói felspannolják, akkor még három évig focizni fog.

"Aki megosztó, az egyéniség, vagyis imádják vagy gyűlölik. Én is ilyen vagyok. Ez egyfajta visszaigazolása annak, hogy valamit jól csinálok" - nyilatkozta a Heti Válasznak adott interjújában Kabát Péter, aki az előző fordulóban, a Siófok ellen két gólt rúgott és ugyanennyi gólpasszt adott.

A 35 éves játékos Magyarországon játszott már Kispesten, a Vasasban és a DVSC-ben is, az Újpestben pedig kétszer is megfordult, az FTC azonban nagyon taszítja. "Nemhogy a klub és a csapat, maga a zöld szín is irritál, ki nem állhatom. De nemcsak a fradisták gyűlölnek. A Honvédnál éppúgy divat engem szidni, mint Debrecenben. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdekel, nem foglalkozom vele. Engem ez kifejezetten motivál. Nem viccelek, inspirál a gyűlölet! Minden egyes gólommal üzenek az engem becsmérlőknek is" - mondta a volt válogatott csatár, aki azt is tudja, hogy melyik csapatnál miért nem kedvelik.

Forrás: MTI
A csatár (jobbra Loki-mezben) úgy gondolja, hogy Debrecenben és Kispesten is divat őt szidni

"Kispesten azért nem szeretnek, mert ott nevelkedtem ugyan, de hamarabb távoztam, mint szerették volna. A DVSC ellen elég sok gólt szereztem, de amikor két évvel ezelőtt odaigazoltam, az ott töltött szezon nem sikerült túl jól. Nem is bántam, hogy visszatértem a lilákhoz, ez az a közeg, amiben igazán jól érzem magam" - fogalmazott.

A csatár 35 évesen is bombaformában van, tíz góllal egyedül vezeti az NB I góllövőlistát. Mint a hetilapnak elmondta, nem érzi magát öregnek, és a bizalom megerősíti. "Amióta idejöttek a klubhoz a belgák, minden megváltozott, Roderick Duchatelet klubelnök és Jos Daerden vezetőedző is nagyon bízik bennem, számítanak rám. Rengeteg plusz energiát ad, ha tudod, hogy nemcsak egy vagy a sok közül, hanem az az egy, akitől az extra teljesítményt várják. Ha éppen nem megy jól, akkor se cserélnek le, a szakmai stáb felfogása szerint, ha lehoznak a 80. percben, azzal elvész annak az esélye, hogy a 90.-ben betalálok. Ez azért szimpatikus."

Kabát hozzátette: nem hiszi, hogy megismételheti a 2001-es teljesítményét, amikor 24 góllal lett gólkirály a Vasasban, abban viszont nagyon bízik, hogy a 97 NB I-es gólját hamarosan kiegészíti százra. A visszavonulás esze ágában sincsen. "A következő évadig mindenképpen kitartok, de ha a rosszakaróim kellően felspannolnak, még egy jó ideig itt leszek! Akár három jó évem is lehet még" - mondta.