Vágólapra másolva!
Nyolc év után juthat ismét másodosztályú csapat a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe, amennyiben az MTK Budapest kiejti az elődöntőben a Videotont. Utolsó esélyként ragadhatja meg a nemzetközi kupaszereplés lehetőségét az Újpest is, amely a Debrecennel harcol a fináléért.

A fővárosi együttes, amely a Honvéd 2004-es bravúrját ismételheti meg, toronymagasan vezeti az NB II Nyugati csoportját, így magabiztosan várhatja a szerdai, első felvonást, bár a hétvégén döntetlent játszott egyik üldözőjével, a Gyirmóttal.

A tavaly döntős székesfehérváriak egy elvesztett rangadóval a hátuk mögött lépnek pályára a Hidegkuti-stadionban, vasárnap egygólos vereséget szenvedtek a Debrecentől, így minimálisra csökkent az esélyük a bajnoki címvédésre, hátrányuk 12 pontra nőtt tíz fordulóval az OTP Bank Liga vége előtt.

A másik párharcban az Újpest próbálhatja megszakítani a Debrecen veretlenségi sorozatát, amely minden sorozatra érvényes ebben a szezonban.

"A döntőbe jutásért megy a harc, nyilván mindkét csapat tovább szeretne jutni" - nyilatkozta Kondás Elemér, a DVSC edzője a klub honlapján. "Nagyon komolyan vesszük természetesen a Magyar Kupa-mérkőzést, ennek megfelelően kell pályára lépni, és megpróbálni minél nagyobb előnyt kiharcolni, hogy a visszavágón meglegyen az esélyünk a fináléba kerülésre. Mindenképpen erős csapattal állunk fel, hiszen fontos a jó eredmény elérése."

A DVSC hazai pályán tíz bajnoki meccséből kilencszer nyert, s csupán a Budapest Honvéddal játszott döntetlent.

A visszavágókat április 10-11-én rendezik.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzések, szerda:
MTK Budapest (NB II) - Videoton FC 17.00
DVSC-TEVA - Újpest FC 19.15