Élő:
Vágólapra másolva!
Daniele de Rossi szerint a mostani bundabotrány még a 2006-osnál is rosszabb, a gyanúba keveredett focisták pedig ártatlannak tartják magukat.

"Ez most rosszabb, mint 2006-ban. Legalábbis számomra" - olvasható a Gazzetta dello Sport honlapján Daniele De Rossi reagálása a bundabotránnyal kapcsolatos hétfői letartóztatásokra. Az AS Roma középpályása jelenleg az olasz kerettel készül a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra.

"Ezúttal sokkal nyilvánvalóbb [...] olyan embereket tartóztattak le, akiket ismerek. Ezzel a védjeggyel megyünk az Eb-re" - mondta De Rossi, aki tagja volt a 2006-os világbajnok csapatnak, amely akkor hasonló körülmények között készült a vébére.

Az üggyel összefüggésbe hozott, de Domenico Criscitóval ellentétben az utazó keretbe bekerüt Leonardo Bonucci a Facebookon azt írta a hétfői nap után: "Ki fog derülni az igazság, és aki nem tett semmi rosszat, az megerősödve fog kikerülni ebből".

A korábbi sokszoros olasz válogatott Christian Vierit szintén gyanúba keverték, ő ügyvédjén keresztül azt üzente, hogy "teljesen függetlennek érzi magát a fogadási ügytől, meg fogja védeni a nevét és tisztázni fogja magát minden olyan állítástól, amely szerint bármilyen szerepe lett volna az ügyben ".

A Lazio közleményt adott ki Stefano Mauri letartóztatása után: "A Lazio szeretné kifejezésre juttatni, hogy tiszteletben tartja a feltáró munkát, amit a bírók és ügyészek végeznek a teljes futball érdekében. Bízunk benne, hogy a játékos bizonyítani fogja, hogy semmi köze azokhoz az ügyekhez, amelyekkel meggyanúsították, ahogy azt már többször állította személyesen és nyilvánosan is".

Igli Tare, a Lazio sportigazgatója ehhez annyit tett hozzá, hogy tökéletesen megérti a drukkereket és a keserűségüket, de ők megbíznak a munkatársaikban, és szerinte minden átláthatóan működik. Hétfőn újabb nagy nevek kerültek összefüggésbe az olasz bundabotránnyal, 19 embert tartóztattak le összesen, köztük öt magyart.