Vágólapra másolva!
Nagyon unatkozhattak az angol szurkolók a San Marino ellen 8-0-ra megnyert idegenbeli világbajnoki selejtezőn, amelyen azzal szórakoztatták magukat, hogy rasszista hangvételű dalokat kántáltak a Ferdinand fivérekről. A FIFA vizsgálatot indíthat, és akár Angliát is zárt kapus mérkőzéssel büntetheti.

Rio Ferdinand, a Manchester United védője bírálta az angol szurkolókat, akik a San Marino elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn öccséről, a Queens Park Rangersben szereplő Antonról és róla rasszista dalt énekeltek, amelyben máglyára vetéssel fenyegették.

A Futball a Rasszizmus Ellen Európában (FARE) nevű szervezet már felvette a kapcsolatot emiatt a nemzetközi (FIFA) és az angol szövetséggel (FA), és azt várja, hogy kivizsgálják az esetet.

"A rasszizmus nem élcelődés, főleg nem a saját szurkolóidtól" - dühöngött Twitter-üzenetében Rio Ferdinand.

Amennyiben a FIFA megállapítja, hogy az énekek rasszista jellegűek voltak, az angolokra ugyanúgy zárt kapus mérkőzés várhat, mint Magyarország és Bulgária esetében.

Rio Ferdinandot azért nem kedvelik a drukkerek, mert hónapokon át amiatt panaszkodott, hogy nem számítanak rá a válogatottban, majd a márciusi két selejtezőre meghívta végül Roy Hodgson kapitány, ő viszont nem vállalta a szereplést.

Először kisebb sérülésre, majd komplikált edzésprogramjára hivatkozott, aztán meglepetésre egy dohai fociakadémia átadására Katarba utazott, és az egyik helyi televízióban is szerepelt.