Vágólapra másolva!
Szócsatát vívott egymással Pep Guardiola, a Bayern jelenlegi, a Barcelona korábbi edzője és Sandro Rosell, a katalán klub elnöke.

Guardiola azt vetette a Barca vezetőségének szemére, hogy nem hagyták békén, amikor a klubot elhagyva egy évre New Yorkba költözött, hogy feltöltődjön.

A jelenleg a Bayernt irányító edzőt az is feldühítette, hogy Rosell azt állította, nem látogatta meg korábbi segítőjét, Tito Vilanovát, amikor az New Yorkban kezeltette a rákos megbetegedését.

"Nem fogom elfelejteni, hogy Tito betegségét használták fel arra, hogy kárt okozzanak nekem, mert az hazugság, hogy nem látogattam meg őt. Voltam nála egyszer, azért csak egyszer, mert többre nem volt lehetőség, de ez nem az én hibám. Azt állítani, hogy nem kívántam a legjobbakat annak az embernek, aki mellettem dolgozott évekig, az nagyon rosszul esik, és egy mélyütéssel ért fel" - fakadt ki Guardiola.

Vilanova egyébként elismerte, hogy találkozott egyszer Guardiolával, de azt is hozzátette, fordított esetben ő biztosan máshogy viselkedett volna, és szüksége lett volna a barátja segítségére.

Rosell azt mondta, meglepték Guardiola szavai, főleg, mert olyan dolgokat említett meg, amik nem voltak igazak. "Nincs bizonyíték arra, amiket előhozott. Csak arra tudok gondolni, hogy valaki megmérgezte Pep agyát, de ez az ő hibája, hogy hagyta, hogy mások befolyásolják. Ami elhangzott, az csak csepp a tengerben, Guardiola olyan eredményeket produkált a Barcelonával, hogy azok mellett ez az eset eltörpül. Tovább kell lépnünk" - mondta az elnök, akit meglepett, hogy Guardiola hűvösen viselkedett korábbi játékosaival, amikor találkozott velük a Bayern-Barcelona meccs előtt és után.

"Lehet, csak az időzítés volt rossz, egy év múlva már más lesz a kapcsolata a korábbi játékosaival. Hagyni kell, hogy minden menjen a maga útján" - tette hozzá Rosell.