Vágólapra másolva!
A magyar válogatott legyőzését ünnepeli a román sajtó, amely szerint "megkérdőjelezhetetlen" volt a román csapat fölénye a bukaresti vb-selejtezőn.

A legnagyobb példányszámú román sportújság, a Gazeta Sporturilor szerint a péntek esti meccset Románia már az öltözőben megnyerte, utalva ezzel Ciprian Marica korai góljára, amellyel a románok már a második percben vezetést szereztek. Az újság címlapján a Ria-Ria-Hungária rigmusra utaló szójáték olvasható úgy, hogy a Hungária szót a román "öröm" szóval (bucuria) helyettesítették.

A lap megállapítja, hogy 41 ezer néző által biztatott román válogatott "robbanékonyan" kezdett, majd Pintiliinek a húsz méterről vinklibe célzott bombalövése gyakorlatilag megpecsételte a találkozó sorsát, és Románia a pótselejtezőt érő második helyre lépett elő. A lap azt írja, a magyar szurkolók azzal a céllal jöttek Bukarestbe, hogy szétverjék a román fővárost, de végül megszelídítve távoztak.

A Pro Sport azt emeli ki, hogy Victor Piturca román szövetségi kapitány "zseniálisan" választotta ki kezdő játékosait, akárcsak a cseréket, megállapítva, hogy péntek este Piturcának minden összejött. Románia "három lépésből adott sakk-mattot" Magyarországnak, írták.

Mindkét román szaklap megemlíti, hogy máris elkezdődtek a találgatások, kivel kell majd Romániának megmérkőznie az esetleges pótselejtezőn, és megállapítják, hogy Franciaország mindenképpen elkerülendő.

Az Adevarul című napilap kiemeli, hogy a románok simán legyőzték a magyarokat, akik egyetlen említésre méltó helyzetet sem hoztak össze.

Az Evenimentul Zilei szerint Marica, Pintilii és Tanase, a három gólszerző "megalázta" Magyarországot.

A Romania libera tudósítása címében azt írta, hogy Románia "térdre kényszerítette" Magyarországot.