Vágólapra másolva!
Pintér Attila, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a rendszeressé vált összetartásokon gyakorolt taktikai elemekből, mozgásokból minél többet szeretne viszontlátni szerdán Győrben, a finnek elleni barátságos mérkőzésen.

A nemzeti csapat kispadján ezúttal debütáló tréner hétfőn, a telki edzőközpontban elmondta, biztosan lesznek hibák, ugyanakkor ennek a csapatnak igazán majd az Európa-bajnoki selejtezősorozat szeptemberi rajtjára kell olyan erősnek lennie, hogy ne hullajtson értékes pontokat.

"Ez egy felkészülési mérkőzés, meg kell nézni, hol tartunk. Olyan játékosoknak is szeretnénk lehetőséget adni, akik korábban kevesebb szerephez jutottak, de meg akarjuk nézni őket" - nyilatkozta a szakember. "Megpróbáljuk a legjobb formában lévő játékosokat pályára küldeni. Szeretném, ha ezen az összecsapáson megmutatnák, kinek mekkora a teherbíró képessége."

Bogdán Ádám sérülésből fakadó hosszabb kihagyást követően újra stabillá tette helyét a Bolton Wanderersben, valamint részt vett a válogatott törökországi edzőtáborozásán is. A kapus elmondta, megismerte a szövetségi kapitány elvárásait, mind a védekezés, mind a támadás terén. A soron következő mérkőzéssel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy az előző Eb-selejtezős sorozatban a magyar csapat kétszer is összecsapott a finnel, s idegenben 2-1-re diadalmaskodott, míg hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott. Így - mint mondta - kijelenthető, hogy a két gárda a képességeit tekintve közel áll egymáshoz.

"Az emlékezetemből kiindulva egy zárt és fegyelmezett csapat lesz az ellenfelünk, de kis odafigyeléssel, a taktikai elemek maximális betartásával meg tudjuk nyerni a mérkőzést" - fogalmazott Bogdán Ádám.

Pintér Attila összetartásain nem tudott részt venni Koman Vladimir, ugyanakkor az Ural légiósa elmondta, hogy a válogatottnál gyakorolt mozgásokat már korábban is ismerte, így ezeket itt csak átveszi, ezért nem érzi úgy, hogy hátrányban lenne a többiekkel szemben.

"Teljesen megváltozott a játék képe a válogatottnál, rengeteget taktikázunk, az új kapitány megpróbál masszív védekezést felállítani és abból támadásokat építeni. Sajnos a csapatommal egyelőre csak edzőmérkőzéseken és egy kemény felkészülésen vehettem részt, most itt az ideje, hogy élesben is teszteljem magam. Remélem, lehetőséget kapok a finnek ellen."

Hosszú kihagyást követően, több mint hat év után kapott újra meghívót a válogatottba Leandro. A ciprusi Omonia Nicosai játékosa elmondta, az új kapitány kinevezésével mindenki tiszta lappal indult, így ő is. Nagyon örült a meghívásnak, az adódó lehetőséggel pedig mindenképpen élni szeretne. Reméli, a nyári átigazolási szezonban sikerül Magyarországra szerződnie, hogy még inkább szem előtt legyen.