Vágólapra másolva!
Az éllovas Atlético Madrid egygólos győzelmet aratott a Valencia vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén,  és továbbra is vezeti a La Ligát. 

Nem csak a spanyol bajnokság megnyerése felé tett újabb lépést, de tovább hajszolja a rekordokat is az Atlético Madrid. Diego Simeone csapata egy szerencsésnek mondható góllal nyert Valenciában, és tovább nyújtja a klub pontrekordját (már 88-nál járnak).

A madridiaknak a hátralévő három forduóban még két győzelemre van szükségük, hogy bebiztosítsák történetük tízedik bajnoki címét. Az Atlético sorozatban kilenc bajnoki győzelemnél tart, ezalatt gólt is csak egyszer kapott.

Az Almería 2-1-re nyert Barcelonában, az Espanyol otthonában (két hazait is kiállított a játékvezető), és életben tartotta bennmaradási reményeit.

A forduló délutáni mérkőzésén az Athletic Bilbao 3-1-re legyőzte a hozzá hasonlóan a negyedik, BL-selejtezőt érő helyért küzdő Sevillát. Az Európa Liga elődöntőjében is érdekelt (hazai pályán 2-0-ra verték a Valenciát) sevillaiak a 73. percben emberhátrányba kerültek, és csak a szépítésre maradt erejük. Az Athletic három mérkőzéssel a vége előtt hat ponttal áll jobban, mint a Sevilla, szinte biztos, hogy a baszkok indulhatnak a BL-selejtezőben.

A Tito Vilanova halála miatt mentálisan roppant nehéz helyzetben levő Barcelona 2-0-s hátrányba került a Villarreal otthonában, mégis győzni tudott. A Villarreal gyors kontrákkal megzavarta a Barcát, és nem sok utalt rá, hogy összejöhet a fordítás a katalánoknak, akik vereségükkel búcsút inthettek volna egyébként is halvány bajnoki reményeiknek.

A címvédő végül mégis fordított, de ehhez nagy szükség volt a Villarrealra is: a hazaiak két öngólt is szereztek, az első egy szerencsétlen mozdulatból esett, a másodiknál viszont Matia Mustacchio bombafejest küldött a saját kapujába. A feléledő Barca egy nagyszerű támadás végén Lionel Messi góljával megnyerte a meccset.

Primera División, 35. forduló:

Athletic Bilbao-Sevilla 3-1 (1-0)
Villarreal-FC Barcelona 2-3 (1-0)
FC Valencia-Atlético Madrid 0-1 (0-1)
Espanyol-Almería 1-2 (1-0)
szombaton játszották:
Real Betis-Real Sociedad 0-1 (0-0)
Getafe-Málaga 1-0 (1-0)
Granada-Rayo Vallecano 0-3 (0-0)
Real Madrid-Osasuna 4-0 (1-0)
pénteken játszották:
Elche-Levante 1-1 (0-0)
hétfőn játsszák:
Celta Vigo-Valladolid 22.00